fredag 27 april 2012

Terapistädar

Jag har två sätt att terapeuta mig själv på. Dels är det att sy, men jag tycker även ibland att det kan vara lugnande att städa. Där är jag just nu.

Förr, i mitt gifta liv, kunde jag städa nästan maniskt, när jag mådde som sämst. Jag tror det var ett sätt för mig att hålla kontrollen över mitt liv. Städningen kunde jag kontrollera.

Nu städar jag inte maniskt utan mer för jag mår bra av det. Det innebär inte att det blir väldigt rent och fint här hemma. Eller rättare sagt så blir det rent och fint fläckvis. Jag kan göra sådana där knäppa saker, som att idag gjorde jag ren sodastreemern för den var så dammig. Av samma anledning diskade jag diskstället. Det används så sällan att det hinner bli dammigt mellan varven. Igår duschade jag alla blommor i vardagsrumsfönstret så nu är de så fina. Däremellan så plockar jag i bokhyllan. Det får bli i korta frekvenser eftersom det sliter på ryggen.

Så nu har jag några rena oaser lite här och där. Håller jag på tillräckligt länge så blir det kanske rent överallt. Det kan man inte så noga veta.

5 kommentarer:

Mångmamma sa...

Om jag skulle vilja leva kemiskt rent, skulle jag få städa all vaken tid!
Så kul är det inte!
Däremot har jag också fläckvis rent hemma, speciellt där barnen spiller ut klet eller söta drycker - där är det rent blixtsnabbt! :)
Ha en fin helg och hoppas du snart kan ta era nya balkongmöbler i bruk, dvs att det verkligen blir en skön och varm vår! :)

Annika sa...

Jamen, sån är jag också - städar lite fläckvis. Jag dammsuger, torkar golven och skurar toaletten och badrummet regelbundet, men resten gör jag när andan faller på. Jag kan få nåt tokryck och rensar i garderoberna, eller plockar ut alla böcker i bokhyllorna och torkar damm där, eller putsar alla fönster, eller städar datorhörnan osv. Men som sagt, det sker bara när andan faller på, väldigt oregelbundet och väldigt fläckvis :-D. Jag skulle gärna ha städat och undanplockat jämt, men samtidigt orkar jag inte bry mej om att ha kliniskt rent. Jag vill inte ha ett bombnedslag, men jag mår inte heller dåligt om det är inte är perfekt.

Ingabritt - after work sa...

Nu provar jag igen. Har skrivit flera inlägg som inte kommer upp. Var är felet?

Camilla sa...

Håller med dig om att det kan vara avkopplande att städa och att man mår så bra efteråt.
Bara jag slipper dammsuga just nu. Jag blir galen på vår dammsugare som suger dåligt, väsnas högt och har för kort sladd. Tyvärr håller inte mannen med om detta så det har inte blivit någon ny. Jag måste nog ta tag i det för jag blir på dåligt humör varje gång jag använder dammsugaren.

Cicki sa...

MÅngmamma: Städningen har fått varit vilande när jag sytt så mycket så nu är behovet stort. Sambon sköter dammsugning och golvtorkning så det är alltid underhållet. Det är dammningen som är min lott.

Annika: Du behöver ju vara med flickorna också när du är ledig. Ni har ju ett väldigt rikt uteliv som ni prioriterar. Det tycker jag är klokt.

Ingabritt: Du kom ju fram till slut. Blogger är inte bra just nu.

Camilla: Låt honom sköta dammsugningen då tills han ledsnar.....:-) Jag är riktigt glad i vår nya dammsugare med både lång sladd och lång slang och många inställningar för hur kraftig den ska suga. Tyvärr sliter det så mycket på ryggen att det får bli ett rum i taget.