torsdag 4 februari 2010

Ännu mera guldkorn

Idag var vi ner på stan för vi skulle shoppa lite sådana där udda saker som det behövs lite olika butiksbesök för. Bland annat så var vi på Åhléns. Det är där jag köper den "braiga" stoppningen till musdockorna. Jag behövde även trycknappar för att kunna sy klart det sista på Agaton som kommer att presenteras innan helgen. På Åhléns hittade jag även ett underbart roligt tyg. Åhléns har väldigt mycket snygga tyger. Tyvärr är de rätt ofta dyra, men nu var det halva reapriset så jag passade på. Egentligen behöver jag absolut inte mer tyg men detta var så speciellt att jag inte kunde låta bli. Det blir nog minst en "slapbag" av det.

Från Åhléns skulle vi hasta vidare till några fler butiker. Då träffade vi en ung släkting som vi stod och surrade med en lång stund. Det var så trevligt eftersom det var länge sedan vi träffade henne sist. Vi hann inte många meter förrän vi träffade ytterligare en vän. Det var min promenadväninna K. Hon sa att hon skulle åka ut till Ica Maxi så om vi ville hänga på var vi välkomna.

Det erbjudandet nappade vi på för att kunna handla hem lite tungt. Det gör att det blir mindre och släpa i nästa vecka när vi planerat in nästa storhandling.

Så även denna dag känns som en plusdag. Den är ju inte heller slut än så vad vet man, fler guldkorn kan ju trilla in. Det gäller att samla på dem så livet blir så glatt som möjligt.

13 kommentarer:

EVA / whiskyochchampagne sa...

Jag fick ett tips av en vän då jag skulle köpa stoppning ( har alltid köpt på Åhlens men de stängde i Piteå i höstas...)om att bästa och billigaste stoppningen är att köpa kuddar på IKEA...de billiga för 19 kr och slakta dem :)

Så nästa gång jag kommer mig till Haparanda blir det kuddköp :)

***
KRAAAM EVA

:)

Cicki sa...

Eva: Den här stoppningen jag köper på Åhléns är också en kudde jag slaktar. Jag betalar 69:- för 400 g. Det bästa med den är att de garanterar att den är giftfri. Jag tycker det är bra eftersom små barn ska kunna ha de här dockorna också. Men jag ska kolla nästa gång jag är på Ikea få se vad det är för stoppning i de kuddarna. Behöver göra lite egna nya kuddar och till det kan det ju duga om inte annat. Tack för tipset i alla fall. Kram

Biggan999 Svart och vitt sa...

Vad ni är sköna som tar vara på guldkornen i tillvaron, dem kan man inte få för mycket av

Cicki sa...

Biggan: De måste man ta till vara på. Hur har det gått med skrivaren? Fick just syn på mailen. Gurun fattade inte nåt, kan jag ju säga.

Moster Ma sa...

Du har "flyt" nu, passa på!

Mångmamma sa...

Passade på att titta in och kika på dina alster - jisses så produktiv du är.
Kanske jag också hinner ikapp med alla mina syprojekt någon dag, när alla mina små flyttat hemifrån eller så...
På den tiden (känns länge sedan nu) jag "bara" hade två små, sydde jag jämt.
Nu hinns det inte riktigt med på samma sätt.
Saknar det faktiskt!
Gillade dina möss skarpt.

Verkar som om du haft en riktigt bra dag, kul!

Ruta Ett sa...

Jag blev så nyfiken på ditt nyinköpta tyg. Kan man få se det?

Cicki sa...

Moster: Jag tänkte så när vi var på Ica Maxi att egentligen skulle jag köpa en lott.....:-)

Mångmamma: Kul att du gillar mina grejer. Jag har ju bara två biologiska barn så när de växte sydde jag ständigt. Men eftersom det var så mycket jobbigt runt sonen så blev sömnaden en sorts terapi för mig. Det är det nog fortfarande på sätt och vis.

Jag har sytt klart en mus ikväll så imorgon kommer det bilder på den senaste.

Ruta Ett: När jag fotar musen imorgon så ska jag även fota det nya tyget så du får se. Det är grymt häftigt.

macozaza smycken sa...

Åhhh! Pust, stön och stånk. Visst är det skitjobbigt att vara utan bil när man skall handla!
I dag blir det ett litet guldkorn här också; först promenad upp till bussen som tar mig till Visby och där möter bilburen dotter upp, så jag kan köpa storpack hundmat. Slipper släpa den tunga säcken på drygt femton kilo på bussen (funkar ju inte att promenera drygt 2,5 km med den), eftersom hon skjutsar mig hem!

Skall bli så jävla skönt när jag får igång bilen igen. Ber till gudarna att det inte är något mer än nya sommardäck som behövs. =)

Viola sa...

Hej du pärlan!
Jag hoppas verkligen att du har fel,ang piercing och tatuering;-)Lila hår kan jag ta...

När det gäller stoppning till grytlappar,vad använder du då? ngt speciellt?
Om jag kan och orkar ska jag försöka att skapa ngt till påsk.

Ha en skön fredag/ Viola

Cicki sa...

Helene: Vi har ju ändå förmånen att ha busshållplatsen nästan utanför huset. Annars skulle vi aldrig klara det. Skönt att dottern kan köra dig ibland. De där hundmatssäckarna väger ju bly och är dessutom svåra att bära för de är så otympliga.

Viola: Visst kan vi hoppas jag har fel. Alla döttrar är inte sådana. Jag ville bara skojskrämma dig lite grand....:-)

Jag brukar använda dubbel frotte. Grytlapparna blir lite stela då från början men det isolerar suveränt. Läste det tipsen en gång i en quiltbok.

Bloggblad sa...

Det är bara att tacka och ta emot och spara det goda från bra dagar i minnet.

Cicki sa...

Bloggblad: Precis. Det är så man överlever de jobbiga dagarna.