tisdag 23 februari 2010

Kylig handling

Det blev ett mindre äventyr idag när vi skulle handla. Vi var fundersamma om vi skulle åka iväg eller inte, men det gapade allt för tomt i kylskåp och skafferi för att vi skulle kunna vänta. Hemifrån hade vi inget problem med bussen. Det blev när vi kom ner på stan. Där fick vi vänta på en buss som verkade som den aldrig skulle komma. Nu behövde vi bara vänta i en kvart, men det var en kall kvart med isande vindar.

När vi handlat klart var vi inställda på att vänta på bussen. Vi förstod att de inte skulle gå i tid. Men att vi skulle få vänta så länge som vi gjorde trodde vi inte. Först kom det en buss. Den skulle bara två hållplatser så den var det ingen idé att ta. Sedan kom det flera Länstrafiksbussar, men de tar inte upp folk som åker inom stan. Det kom även bussar som ersatte den inställda pendeltågstrafiken, men även de åkte förbi. Till slut kom det ytterligare en buss som bara skulle några hållplatser. Vi tog den i alla fall för att få värma oss i några minuter. Det var tur att vi gjorde det för när vi väntat bara en kort stund på den nya hållplatsen kom det en turistbuss med en vänlig chaufför som förbarmade sig över oss. Han skulle in mot stan så vi fick åka med. Efter ytterligare en kvarts väntan inne i centrum, kom vi äntligen med bussen hem till värmen.

Nu har vi varit hemma i en timme och jag är fortfarande isande kall om benen. Det borde nog varit långkalsonger på, om jag tänkt mig för. Ändå såg vi en hel del människor, i alla åldrar, som gick utan både vantar och mössa. Jag fattar inte hur man tänker då. Och jag tänkte mycket på alla uteliggare hur de mår nu. Om vi blir frusna av att vara ute en timme. Hur ska då inte de ha det?

5 kommentarer:

madde sa...

Ja fy fan för detta väder nu! Man är riktigt trött på det! Det är bäst att det blir en fin sommar iaf!

Christina sa...

Ja, det är en hemsk vinter för allt levande som sover utomhus. Igår morse var det - 29° här hos oss, och jag fattar inte hur småfåglar överlever med de små kroppar de har?

Vilken tur att ni fick skjuts av turistbussen!

Cicki sa...

Madde: Som jag sa i fredags så är jag inte trött på vintern. Men jag är trött på att vara utan bil.

Christina: Jag har funderat på vad man skulle kunna göra för att hjälpa. Ska gå igenom vad vi har för överblivna varma kläder och kolla vart man kan lämna in sånt. Om inte annat så har jag i alla fall gamla mössor och vantar att ge bort. Många bäckar små.....

Bina sa...

Brrr säger jag bara. Brrr!

Cicki sa...

Bina: Kan bara hålla med....:-)