onsdag 24 februari 2010

Goda grannar

Vägg i vägg med oss bor Anna. Hon är den bästa granne som finns. Vi lärde känna henne direkt när vi flyttade in. Hon är jämngammal med min dotter, dvs hon fyllde trettio år i somras. Vi umgås inte speciellt, men vi vet att vi har varandra, kan man säga.

Idag la jag en lapp i Annas brevlåda där jag undrade om hon kunde vara kattvakt när vi är i Sundsvall. Hon brukar hjälpa oss med det. Så ikväll ringde hon på och sa att det är hon gärna. Vi pratade en liten stund och jag berättade om att jag blivit förkyld för att jag troligtvis blev ordentligt kall igår. Då tittar Anna förskräckt på mig och säger:" Att ni inte sagt något. Ni kan låna min bil." Jag visste inte att hon köpt bil, men det visade sig att hon haft bil i drygt ett år. Nu har vi löfte på att vi får använda hennes bil hur mycket vi vill i veckorna. Hon åker för det mesta kommunalt till och från jobbet och använder bilen på helgen. Men i veckorna står den stilla.

Tänk att det finns så snälla människor. Det här underlättar mycket för oss. Vi har ju fått låna en annan bil ibland men de familjen bor en bit ifrån oss så det har känts som att man besvärat. Nu kommer allt att bli mycket lättare.

9 kommentarer:

Christina sa...

En riktig guldgranne!
Jättesnällt :)

Madde sa...

Vad skönt=)
Det är trotts allt rätt jobbigt o storhandla utan bil...
Kram

Cicki sa...

Christina: Anna är verkligen en toppentjej.

Madde: Ja, du vet själv hur trassligt det är.

Elisabet. sa...

Goda grannar är rent ut sagt ovärdeliga.

Har man testat den andra varianten, så vet man ännu mera att uppskatta dem!

Och vet du vad ordverifieringen är: grane ... med ett n ..

Cicki sa...

Elisabeth: Jodå, jag har också stött på den andra sorten. I det här huset är det mest bara vänliga människor. Men det är bara Anna och en annan familj som jag kan säga att jag känner. Det bor 60 familjer i det här huset så det är några att hålla reda på.....:-)

Kul med ordverifieringar som stämmer då och då....:-)

engelsson sa...

Hej hej..en sån gullig tjej du har som granne..inte alla förunnat.. Ta nu o krya på dig, själv sitter jag o nyser ner tangentbordet medan jag skriver.. Tror jag varit förkyld i två veckor i sträck nu..

Cicki sa...

Engelsson: Så du har också ett nysduschat tangentbord. Jag hoppas verkligen inte det håller i sig så länge här. Jag måste vara friskt till den åttonde när vi åker upp till Sundsvall. Krya på dig, vännen.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Grattis till vinsten i grannlotteriet. Vilken tjej

Cicki sa...

Biggan: Jodu, där drog vi högsta vinsten....:-)