lördag 2 januari 2010

Här speakas det

Ifall ni undrar så har full sjå att speaka English. Eller rättare sagt Swenglish eftersom min engelska är mycket otränad. Det blir armar och ben ibland också. Visserligen har jag tjyvtränat på Ali men nu börjar ju han förstå svenska. Sambons brorsbarn från New Jersey är alltså här. Det är jättekul. Ikväll har de ätit med oss och vi har tittat på en gammal hemvideo från en släktträff. De är mycket intresserade av sin svenska sida. So, if it´s quite här så förstår ni varför......:-)

11 kommentarer:

Moster Ma sa...

Speaka på du, fast man blir ganska trött av att koncenrera sig till 150%.

Smycka sa...

*hahaha* I know the feeling! Det blir bättre och bättre med tiden! Hoppas ni får det jättetrevligt! Kram =o)

Cicki sa...

Moster: Min engelska är ju en ren katastrof. Jag förstår så gott som allt men när jag ska prata som lider jag av afasi. Det står helt still i huvudet. För att inte tala om grammatiken. Men med lite träning så ska det nog gå.....:-)

Smycka: Jo, det blir ju lite bättre eftersom jag får träna....:-)

Ruta Ett sa...

Speaka på! Man har ju så roligt under tiden =)

Cicki sa...

Annela: Det blir en del garv när det blir tokigt.....:-)

Christina sa...

Jag är också rätt usel på att prata och skriva på engelska, det går hjälpligt men det blir inte särskilt nyanserat. Det konstiga är att jag inte har några som helst problem att läsa romaner på engelska.
Det är det där med att få till det själv som är så knepigt, men det är ju roligt med träning vilket du verkar få just nu :)

Cicki sa...

Jag läser inte så många engelska böcker eftersom jag har problem med koncentrationen. Men det är inga problem att se en otextad engelsk film t ex. Så det är egentligen inte språkkunskapen det är fel på. Skriva går relativt bra för där hinner jag tänka efter, eller fråga M. Det är väl mest att man är otränad och inte van att använda språket. Dessutom tror jag att jag spänner mig en del för jag glömmer den enklaste ord, som att låda heter box. Det lyckades jag glömma igår.....:-)

KB sa...

Speaka på bara! Var beredd på att hjärnan kortsluter om några dagar. Jag hade min engelska väninna på besök drygt en vecka när M och J var 6 resp 3 år. Visst hade vi kul, men hjärnan fungerade inte till slut, man tänkte på svengelska, det bästa var att de små var i princip tvåspråkiga när hon åkte hem.

Kram

KB

Cicki sa...

KB: Nu tänker jag hela tiden på hur jag ska översätta ord så man lär väl vara helt slut när den här veckan är över....:-)

Bloggblad sa...

Men visst är det kul när det dyker upp rätt ord!

Cicki sa...

Bloggblad: Då blir man rätt mallig....:-)