söndag 27 december 2009

Melinas nya kläder

Byxorna är sydda så de ska passa fram emot sommaren när lilla fröken börjar att resa upp sig och krypa. Mönstret är ett gammalt mönster som jag lånat och kopierat av min väninna U. Jag tror det är sedan hennes dotter var liten, alltså drygt 30 år sedan. Tyvärr har jag inga mönster kvar efter min egen dotter. De gav jag till min syster när hon fick barn. Jag hade hur mycket gulliga klänningsmönster som helst. Med volanger och ankstjärtstrosor och små hattar. Jag önskar idag att jag hade de kvar. Oj vad jag skulle kunna sy småklänningar då. Jag får väl leta på Tradera om jag hittar några fina mönster där.

Tyget i byxorna är en härlig trikå som fanns med i en tyglåda efter mamma E. Det är en ljuvlig kvalitet.

Här är resterna av den slaktade blusen. Det är spets i hals och på armarna. Det är en kimonomodell så det är minimalt med sömmar. Så tycker jag det ska vara i barnkläder. Ingenting som skaver och gör ont när man kravlar fram över golvet.

11 kommentarer:

Cina sa...

Åh, så fina kläder! Det är något speciellt med barnkläder, de där yttepyttesmå! När jag fixade Stora Systers rum inför hemkomsten från Thailand, hittade jag en stickad tröja hon hade när hon åkte hem från BB, ganska precis 18 år sedan... Liten, rosa och jättesöt!
Melina kommer att bi jättefin i kläderna!
Vad fina ni är på kortet Ali och du! Kul att se dig!
Tack för din omtänksamma kommentar hos mig!
Varm kram!

Moster Ma sa...

De är bara helt ljuvliga!

Anonym sa...

Små små kläder till stora små människor. Mysigt! Väntar på ankomsten av mitt andra bonusbarnbarn med spänning - vilken minut som helst nu. Synd bara att dom är så långt borta - flera tusen kilometer från mig och över 30 graders skillnad i utomhustemperatur mellan dom och mig.

Fin bild på dina babykläder!

Kulsprutan

Cicki sa...

Cina: Visst är det gulligt. Jag har sparat några saker ifrån mina egna barn. Men det ligger kvar i huset där fd maken fortfarande bor.

Moster: Visst är det något speciellt med barnkläder.....:-)

Kulsprutan: Välkommen. Jag har ännu inga biologiska barnbarn så de vi har är kära sambons. Det är denna lilla Melina som är 6 månader. I Danmark har vi Ebba 4 år och Amadeus 1½ år. Det är tråkigt att du ska ha så långt till dina bonusbarnbarn. Det blir väl desto kärare när ni väl ses.

Cicki sa...

Kulsprutan: Jag svarar dig här ang riven ost så vi inte behöver betala hyra.....:-) Var det så enkelt så är det ju bara att testa. Min mammas man gjorde något som han kallade Potcheese. Där rev man och blandade olika sorters ost och rörde ihop till en krämig massa. Stilton var ett måste som grund.

Viola sa...

Har du kollat på nätet med gratismönster?
Här har jag hittat en sida:

http://www.sysidan.se/links/list.htm?category=8

Cicki sa...

Viola: Jag är medlem där. Hade bara inte tänkt på att titta där. Tack för att du påminde mig.

Bloggblad sa...

Jag hakar på om osten här: Min mamma kallade det för "potkäs" och jag har hört den försvenskade versionen fler gånger. Men jag tror aldrig att morsan gjorde det. Däremot borde jag ju kunna pröva nu när jag kommer att få lite olika sorter... men ska man inte ha nåt "klister" också? Jag kan googla så hittar jag det nog.

Åh, vad jag sydde kläder när mina var små... till barnbarnet har jag inte sytt nåt alls, hon får kläder från alla möjliga håll så jag lägger inte tid på det.

Cicki sa...

Bloggblad: Jag funderade också på något "klister" men minns inte. Har också i bakhuvudet att han brukade smaksätta med konjak eller nåt liknande.

Lisette sa...

Jättefina kläder som du sytt! Du är ju så duktig på det här. Hoppas att du har haft en skön helg. Gott slut på det gamla och gott nytt år önskar jag dig.

Cicki sa...

Lisette: Tack. Vi hade en härlig jul. Hoppas du hade detsamma. En sak som jag glömt att berätta för dig är att vi har några goda vänner i Blekinge. De brukar ha gökotta varje Kristi Himmelsfärd. Stället där de bor heter Gökadal. Så varje gökotta brukar de sätta upp en vägskylt vid sitt hus där det står Gökhem 1. Det är en sån där blå vägskylt med vit text. De har fått den av några vänner som antagligen "lånat" den i närheten av där du bor. Så när jag började läsa din blogg och såg att du bor i Gökhem så kanske du förstår att jag blev rätt full i skratt....:-)