fredag 20 november 2009

Å så var det det där med minnet

Ibland undrar jag om minnet fungerar som på en dator? Blir det för fullt så ramlar något annat bort. Igår när jag hade ont i nacken så fick jag för mig att jag skulle ta fram den gamla nackkragen. Den hade tydligen inte använts sedan vi flyttade hit för jag hittade den inte. Det naturliga hade varit att den låg bland andra hjälpmedel, typ värmedyna och vetekudde. Men det gjorde den inte. Alltså frågade jag sambon om han visste vart den var. Och det visste han!

Den låg i ett överskåp som jag nästan glömt bort fanns. I det överskåpet låg även två småmattor som jag saknat men inte vetat vart jag lagt. Där låg även en julklappssäck i plast, en stor skumgummidyna, ett gammalt överdrag till förra värmedynan och några gamla plastpåsar. Undrar vad jag tänkte när jag hivade upp allt detta där. Kanske jag tänkte att jag lägger det här så vet jag vart jag har det? Vi har bott här i tre år nu. Det där har legat där sedan inflytten. Jag brukar anse mig som rätt organiserad. Jag får nog revidera den inställningen om mig själv.

8 kommentarer:

Mifflan sa...

Hej!
Jag hittade hit via Bloggblad på grund av din symaskinsbild. Jag syr ochså på Bernina, eller två Berninor en vanlig och en overlock... hinner inte så mycket just nu tyvärr men åh, vad jag gillar mina symaskiner :)

Cicki sa...

Mifflan: Välkommen hit. Gissa om jag älskar min Bernina. Jag har haft den i 25 år och bara behövt serva den en gång. Det var förra sommaren. Jag önskar mig en overlock men pengarna vill aldrig räcka till....:-)

KB sa...

Klart att du la den så du skulle veta var du har den... Vi har efter drygt 14 år fortfarande lådor som inte har blivit uppackade. Inget som vi saknar verkar det som.
Du, ang overlock, jag har ju en, men använder den sällan. En Bernina, jag kommer inte överens med den.Alltid tjafs med inställningar.

Kram

KB

Cicki sa...

KB: Här står det också ouppackade lådor fast de tillhör M.....:-) Jag bevakar en auktion på Tradera nu med en Bernette Overlock. Få se vad det går upp till. Jag är beredd att följa med till tusen kronor men inte mer än så. Jag tror det skulle underlätta en hel del att ha en overlock. Annars kanske din är till salu....:-)

Biggan999 Svart och vitt sa...

Stoppa undan saker på bra plats, ja du är inte ensam. Det är ett evigt letande tycker jag.Alltid är det något som gömt sig, som man sen kan hitta när man letar efter något annat.

Christina sa...

Välkommen i gänget ;)

Bloggblad sa...

Jag försöker att säga det högt för att jag ska minnas, när jag hittar en genial plats för nåt... men det funkar inte.

Cicki sa...

Biggan: Ja, jag hittade ju de där två mattorna jag letat efter i flera år.....:-)

Christina: Vi är väl ett antal, gissar jag....:-)

Bloggblad: Jag brukar säga till sambon: "Nu lägger jag det här så du kan påminna mig när jag letar efter det nästa gång". Det värsta är att numera börjar även han bli glömsk....:-)