måndag 7 september 2009

Ut i skogen ska vi gå

Solen skiner från en klarblå himmel och det är en perfekt dag för svampplockning. Nu ska jag göra matsäck till väninnan och mig. Sedan väntar skogen. Förhoppningsvis håller sig alla fästingar undan. Om fästingar tycker jag inte!

9 kommentarer:

Annela sa...

Hoppas ni får en trevlig dag med eller utan svamp.

KB sa...

Hoppas ni har haft lika härligt väder som det är här nere. Ännu i alla fall. Fanns det ngn svamp?

Kram

KB

Cicki sa...

Annela och KB: Oj vad svamp vi hittat och vi har klarat oss från fästingar. Jag ska fota svamphögen sedan och lägga ut en bild. Det är mest gula kantareller. Jag vet aldrig att jag hittat så många och så stora någon gång tidigare. Och då är jag ju en van svampplockare.

Moster Ma sa...

Då är man lycklig!

Cicki sa...

Moster: Det är riktig svamplycka. Ett önskemål just nu är att man hade någon som rensade åt en. Håller på just nu för jag är ju en sån där slarva som inte grovrensar i skogen. Måste bara ta en liten vilopaus vid datorn en stund.

Spader Madame sa...

Hör att dagen har varit toppen! Så himla bra... Spader gillar ju inte riktigt skogen, men det är bra att någon annan gör det!

Biggan999 Svart och vitt sa...

Svampen var kvar, så du har tydligen ett riktigt eget svampställe. Rensa är den jobbiga biten, men sätt på lite skön musik eller en talbok så går det som en dans

Cicki sa...

Spader: Jag vet att du inte gillar skogen men jag ger mig sjutton på att om jag bjuder dig på en trattkantarellsoppa så njuter du för fulla muggar....:-)

Jag älskar skogen, speciellt på hösten.

Biggan: Det går fort att rensa när det är mest stora gula kantareller. Jag är nästan klar. Tar resten imorgon. Det är 3 liter rensade gula och en full bricka med trattisar som ligger på tidningar för torkning. Mums

Spader Madame sa...

Soppa -kommer direkt!!!