söndag 12 april 2009

Påskpyssel

Idag var vi alltså ner på stan för att köpa kavaj och skjorta till sambon. Han hittade en jättefin kavaj och två skjortor. Allt för det facila priset av 450:-. Nu är det så att sambon, milt sagt, är liten och tjock så egentligen borde han ha C-storlek. Det fanns inte bland dessa billiga kavajer. Så nu har jag ett härligt pyssel som jag just nu pausar ifrån en stund. Ärmarna var alltså för långa. Det är ju liksom inte bara att fålla upp ett par kavajärmar som man fållar upp byxor. Det ska vara sprund och fuskknapphål och knappar och foder, med mera, med mer. Jag säger bara en sak: Tack gode gud för att man är sykunnig (och perfektionist).

Så ikväll kräver jag uppassning med middag och kaffe.

7 kommentarer:

Christina sa...

Jisses, vilka fynd ni gör!
Lät som riktigt bra priser.

Hoppas att du verkligen blir uppassad ikväll!

Cicki sa...

Christina: Visst var det kanonfynd. Det känns så himla bra att både sambon och sonen fått lite nytt. Dottern brukar säga att hon vet ingen som är så fenomenal att hitta fynd som jag gör.....:-)

MiasAteljé sa...

Visst är det roligt när man kan fynda til bra priser. Tur att du är duktig på att sy.
Kram Mia

Cicki sa...

Mia: Ja, man blir riktigt glad åt sådana fynd...:-) Det var rätt pyssligt att sy nytt sprund med knapphål och knappar. Med lite tålamod så blev det bra. Nu märks det inte ens att ärmen är kortad. Jag blev mycket nöjd med min insats....:-)

KB sa...

Jag vet vad det handlar om, fast här har det handlat om att lägga ner och sy in! Jag avundas dig inte!!

Kram

KB

Moster Ma sa...

Nu fick du väl en riktigt god middag hoppas jag för det var du värd!

Cicki sa...

KB: Nu är det gjort i alla fall och M har en jättefin kavaj tills på onsdag.

Moster Ma: Det kan du ge dig på att jag fick. Chèvrefylld fläskfilé med vinsky och ris. Det var länge sedan jag åt något så gott.....:-)