lördag 24 januari 2009

Handarbetsväska

Tanken med denna modell är att man ska kunna ha den bredvid favoritfåtöljen, samtidigt som man lätt ska kunna ta den med sig till syjuntan eller stickcaféet. Givetvis går den att använda till annat, tidningsförvaring t ex.

Modellen har jag knyckt ifrån min egen handarbetskorg som är en "stationär" typ med träställning.

Den är 49 cm lång, 24 cm bred och 34 cm hög. I långsidorna är det ilagt videlon (stelt vlieseline) för stadga.

Det följer med en löstagbar botten om man vill ha större stadga när man ställer den ifrån sig. Den är gjord av vanligt liggunderlag som jag klätt med tyg.

Inuti är den fylld av fack och fickor i olika storleker. En lös ficka med dragkedja och ett skumplastfodrat fodral för glasögon, mobil eller annat stötkänsligt medföljer också. Dessa är fastsydda med band för att man enkelt ska kunna få tag i dem.

Yttertyget är kraftig bomullsväv. Fodret är ett tunnare tyg i 100% bomull. Allt är tvättbart


8 kommentarer:

Anonym sa...

Gudars vilka vilka mysiga saker du sytt! Och vilka tyger! Stickväskan var en lysande idé, den lånar jag nog... Var har du hittat det blommiga tyget? Förstår att inspirationen slagit till ordentligt igen, själv stickar jag nu, man är ju periodare..!! Så länge händerna skärper sig.

Kram

Kerstin

Cicki sa...

KB: Just nu har jag så mycket idéer i huvudet så det nästan svämmar över....:-) Måste också sy några lövbordstabletter till syrran men får väl varva det med väsksömnad. Fodertyget har jag fått av U när hon rensade ur hemma. Det är kanonsnyggt. Har lite kvar som jag tänkte sy några småsaker av.

EVA / whiskyochchampagne sa...

Wow vilka snygga väskor och andra grejer du sytt ! Den med de lite tjocka dalahästarna var ju skitläcker...

***
KRAAAM EVA

Cicki sa...

Tack Eva. Det är alltid kul när andra gillar det man gör....:-)

Lena sa...

Jättesnyggt!Nu har du fått tillbaka din skaparglädje ser jag.Hoppas att du har det bra.Lånar fortfarande sonens dator,men det börjar bli dax att fixa en ny nu.
Kram.

Cicki sa...

Tack Lena. Ja, nu har verkligen skaparglädjen kommit tillbaka och jag vill göra ALLT. Quilta, sy handväskor och en massa annat. Jo tack jag mår bra. Har faktiskt klarat mig från förkylningar och annat, än så länge i alla fall. Hur känner du dig nu förutom att du är rätt datorlös? kram

Anonym sa...

Ojojojoj här blir man alldeles snurrig av alla dessa vackra tyger.

Blir du också lyclig när du går i en tygaffär?
JAg har hittat en lagerlokal som säljer udda tyger billigt.
Och udda är man så varför inte fynda?

Kram

Cicki sa...

Viola: Visst blir jag lycklig i en tygaffär och ännu lyckligare blir jag när jag hittar något väldigt udda och läckert. Men nu har jag så mycket tyger att jag måste hålla mig ordentligt. Kollade igenom det idag och hittade så mycket snyggt som jag har på lager. Det är bara att välja och vraka.