tisdag 25 november 2008

Snökaos

Nu när vi har snökaos här på ostkusten så minns jag ett annat snökaos som utspelade sig när jag var i tonåren. Vi bodde i Björklinge, ca en mil norr om Uppsala. Mamma och pappa höll på att bygga upp en motellrörelse där, men byggnaderna var bara delvis färdiga. Då drabbades Uppsalaslätten av ett snöoväder som hette duga. Och när det blåser och driver över Uppsalaslätten så tar det verkligen i. Det finns ingenting som stoppar vindarna där.

Så där satt vi insnöade. Jag tog mig inte till skolan inne i Uppsala på tre dagar. Gissa om jag och mina andra klasskamrater från byn var lyckliga över det. Spontant skollov kan man kalla det för. Mamma fick åka hem och hämta allt vad familjen och grannar kunde avvara i sängklädesväg. Det bäddades på golvet i den halvfärdiga motellbyggnaden för biltrafikanterna som inte tog sig vidare norrut.

Mamma pratade ofta om det unga paret som kom in på motellet några år efteråt. De berättade att de hade träffats den ödesdigra natten när de satt insnöade på BjörklingE4an och kärlek hade uppstått.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken söt historia om paret...och jag vet precis vad du talar om när det gäller snödrev, skall ge mig ut i skiten om en halvtimme.

Anonym sa...

Det har ju blivit lite spontana skollov häromkring också. Igår var ju flera skolor runt Uppsala stängda. Jag var i Uppsala igår och det var verkligen oväder. Och det ska tydligen komma mer snö idag. Här hemma är det rätt lugnt, dottern är överförtjust över snön, hon ska tolka med sin ponny idag! =)
/June på www.junebacken.se

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jag behöver väl inte säga åt dig att ta det försiktigt.

June: Jag hoppas det håller sig någorlunda lugnt idag. Vi ska till Åkersberga och köpa några stolar vi hittat på Blocket. Så det får gärna vara bra körväder.

Spader Madame sa...

Ska till Uppsala den 12-14:e -hoppas därför på att bli litet insnöad så jag inte får lämna hotellet -inte Esset heller ;-))

Cicki sa...

Spader: Vad ska ni göra då? Spela Fia med knuff, eller.....:-)

Spader Madame sa...

Nu hör jag dig väldigt dåligt...är på väg in i en tun

Cicki sa...

Spader: :-)))