måndag 26 maj 2008

Dagens kap


Nu har jag sytt klart en väska som jag knåpat med i några dagar. Den ska levereras imorgon. Det ljusa tyget är ett återvunnet designtyg av hög bomullskvalitet. Det röda är en blandning av bomull och polyester. Axelremmen är dekorerad med knappar i sidorna.

Väskan är fodrad med vit lakansväv och har två fickor invändigt. Väskan stängs med kardborrband.


Jag var in till min hovleverantör idag för att köpa lite sybehör, typ dragkedjor, sytråd och kardborrband.

Jag har nästan köpstopp när det gäller tyger eftersom jag har sådana mängder att det börjar tryta om plats. Men ibland måste man passa på när den där perfekta stuven ligger där och väntar. Så blev det idag. Visst är det ett läckert tyg. Precis som filmisarna man sparade på i skolan. På tyget kan ni se bilder av Yul Brynner med hår, Audrey Hepburn, Elisabeth Taylor, James Dean, Marilyn Monroe och Humprey Bogart. En kasse ska det bli i alla fall, sedan får jag se vad jag mer gör. Något kul ska det väl gå att hitta på med ett sånt fantastiskt tyg.

19 kommentarer:

Hilda sa...

Klart man ska passa på när man hittar nåt man vill ha....:-)

Cicki sa...

Precis. Det är ju bara hur läckert som helst.

Anonym sa...

Åhhh, det där tyget skulle jag vilja ha en tygkasse av. Superfint!

Anonym sa...

Tyget är så LÄCKERT. Dessutom alldeles perfekt till väskor. När jag var på besök i min favoritstad förra hösten stod jag och höll i tyget, men, Elvis fanns inte med där, så ja, det blev inget köp. Då... Det finns säkert kvar nu också..!! Hoppas jag verkligen!!!

Kram/KB

PS Efterklok är lätt att vara!

Cicki sa...

Karolina: Du vet väl att det bara är att säga till. Jag hade redan tänkt sy en kasse av det. Vill du ha den så säg till.

KB: Gissar att du tänkt köpa till I om Elvis varit med. Hoppas du får tag i det ändå. Jag säger som jag sagt tidigare. Tänk om vi bodde närmare varandra. Så kul det skulle vara att shoppa tyger och sy tillsammans.

Lena sa...

Vilket snyggt tyg!! Urläckert

Anonym sa...

Uff... ja, inte hade jag heller kunnat gå förbi det där tyget, nopp... Om jag så skulle leva på vatten och bröd - så hade det fått följa med mig hem!!! Det är ju underbart!!! bokomslag? ;) Ja, till pocketbok...
Må så grankott... ngn som tänkte på semestertider med pocketböcker i solstol, solsäng eller vad det månne vara ;)

Cicki sa...

Bim: Det är kanonläckert. Men det är för stormönstrat för bokomslag. Kassar blir det istället kanonbra till.

Anonym sa...

Till...säger jag :)

Cicki sa...

Bra Karolina. Jag har en beställning att göra först men jag säger till när jag börjar. Vill du ha korta eller långa handtag, dvs vill du kunna hänga den på axeln lite käckt.

Anonym sa...

Nä, jag skall bära mat i den, så korta handtag måste det bli.

Cicki sa...

Då vill du kanske ha den lite bredare i botten också?

Cicki sa...

Karolina: Jag kanske ska förtydligq mig. När jag gör de lite finare kassarna i designtyg så brukar jag göra en botten som är 6-7 cm bred. Men i de billigare kassarna av billigare tyg så brukar jag göra en botten på 15 cm eftersom jag gör de mer i form av en matkasse i papper. Det här är ju ett designtyg men jag kan ju göra efter mått som passar dig.

S... sa...

Åh vad läckert, har du hunnit lova bort allt???

Cicki sa...

S: Nej jag har kvar så det räcker nog till en ev två saker till. Till dig kan jag lova nåt i alla fall, sedan måste jag få sy upp först så jag ser vad som blir kvar. Vad vill du ha?

Anonym sa...

Cicki...jag vill ha en med bredare botten så jag kan packa matvaror i den. Du vet, en trebarnsmamma behöver bära hem mycket mat :)

Cicki sa...

Karolina: Jag förstår precis. Är ju visserligen bara tvåbarnsmamma men jag minns ju fortfarande hur det var när de var små.....:-) Ska faktiskt göra några sådana åt mig själv men det får bli billigare tyger, ekonomisk som jag är....:-)

Anonym sa...

Var har du köpt det fina tyget med marilyn och alla? Såg det på en tavla och vill göra likadant.

Cicki sa...

Anonym: Jag hittade det som en stuvbit i tygaffären jag brukar handla hos här i stan. Nu har det slut på det så det gäller nog bara att du letar så kanske du har tur att springa på det. Lycka till.