måndag 29 oktober 2007

Ruggiga måndagen

Usch, vilket väder man vaknade upp till. Regn och blåst. Och jag som skulle ner på stan och handla tyg till bordstabletterna. Oavsett väder så var jag tvungen till det, eftersom det är en beställning.

Jag blev genast glad igen när jag steg in i tygbutiken och såg att min nyfunna väninna jobbade. Hon hade tagit med sig en kasse med tyger till mig, tygbitar som blivit över när hon sytt till kunder. Perfekta bitar att sy kassar och väskor av. Då blir varje kasse eller väska unik eftersom det bara går att sy en av varje bit. Jag hittade även en fin stuvbit som jag köpte. Det är alltid lika förväntansfullt att vänta på att få börja sy nåt när man har ett läckert tyg som bara ligger och väntar på att få hamna i symaskinen.


När jag skulle åka från stan satt en något överförfriskad herre och pratade med en väntande dam. Hon var inte överförfriskad och var nog bara en snäll och vänlig själ som lyssnade. Han lärde oss allt om hur man dricker öl och hur sjuk han varit på natten efter att ha ätit en dålig kyckling och hur förvånad han blivit i morse när han hittade en odrucken öl mitt på köksbordet.
Tänk att man lär sig något nytt varje dag........:-))) Det gäller bara att ha alla sinnen på vid gavel och tacksamt ta emot det som strömmar emot en.

Idag fick jag besked om att mina vävda namnband lämnat väveriet. Så spännande det ska bli att få hem dem. Det är mycket tidigare än vad de sa från början. Det är bra. Det vore sämre om det var tvärtom.

Middagen bestod av falukorv med morotsstuvning. Mums. Det var allt för idag.

Godnatt Bloggen

Inga kommentarer: