torsdag 1 mars 2012

Blogga för varenda unge

 

Alltfler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn.

Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg.
Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här: http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!
UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.
Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom

3 kommentarer:

AprilSus sa...

Jätte bra! :) Jag är redan världsförälder, men blir gärna även "bloggare för varenda unge".

Känner att jag är lite för trött för att blogga mer i kväll, men snart är en annan dag här...

Kramis!

Cicki sa...

AprilSus: Det är ju bara att hänga på en annan dag.

Ingabritt - after work sa...

Detta ska jag haka på. Det finns få saker som gör mig så berörd som barn som far illa och hemlöshet. Vi försöker göra vad vi kan för dessa men det finns så oändligt mycket mer att göra. Bra Cicki att du påminner oss.