söndag 10 juni 2012

Vår lördag

Vi hade en helt fantastisk lördag igår. Jag känner mig fortfarande varm inombords av den. Vi skulle åka till pappa, men först hade vi bestämt att träffa min kära gamla bloggvän Trebarnsmamman. Vi har känt varandra via nätet i sisådär fyra-fem år men aldrig träffats. Vi har pratat om det tidigare men det har aldrig blivit av. Nu skulle det bli det. Det som gjorde att det blev av var att jag skulle få en massa utrensade tyger av henne.

Vi kom iväg hemifrån som planerat. Men sedan sket det sig totalt. Det var vägarbeten på gång på Essingeleden så på en sträcka var det bara en av fyra filer öppen. För er som bor i Stockholmstrakterna vet vad det innebär. Bilköer, trängningar och avgaser. Det tog en timme att åka mellan Västberga och Fredhällstunneln. Det är en sträcka på ca tre kilometer, som man in normala fall avverkar på fem till sju minuter. Så där sprack vår tidsplanering alldeles.

Vi kom i alla fall fram så småningom. Jag hade inte varit ett dugg nervös inför träffen. Vi kände ju redan varandra och visste att kemin mellan oss stämde. Det roliga var att kemin även stämde mellan våra män. Sambon är en ganska tyst person, om han inte kommer igång och pratar om sina specialintressen eller också att han känner sig väldigt trygg med sällskapet. Då kan han prata på. För det mesta sitter han som en tyst iakttagare i kontakten med nya bekantskaper. Inte igår. Han och Trebarnspappan fann verkligen varandra.

Det var synd att vi skulle vidare för att träffa pappa. Annars har vi gärna stannat längre. Självklart bestämde vi att det här måste vi göra om snart igen. Så bra kändes det.

Vi åt hos pappa och sedan satt vi och pratade gamla minnen. Pappa tycker om att få berätta om sitt liv. Samtidigt tycker jag det är så härligt för det poppar upp en massa minnen i mitt huvud samtidigt. Minnen som jag inte ens visste att jag hade. Igår fick jag dessutom en förklaring på gamla minnesfragment jag har, hur de hörde ihop och med vilka personer de hörde ihop. Det här är alltså minnen från när jag var riktigt liten, tre-fem års ålder.

Vi kom hem halv ett inatt, rejält trötta efter så mycket social samvaro. Inatt har jag sovit som en stock. Jag har bara varit upp en gång och det är ovanligt lite. Idag ska jag sortera och gå igenom alla fina tyger jag fått. Det jag inte ska behålla får varandra vidare till loppisen. Tänk så roligt jag ska ha idag också.

7 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Tack själva! Ni hade gärna fått stanna länge!!!!!!!
Lustigt att Mats och min make hittade varandra så fort, men de är nog i grund och botten väldigt lika. Förstod på maken att de hade minst tre mycket snarlika intressen.
Vi lovar att komma så fort vi har vägarna förbi Södertälje, och sedan måste ni komma och inviga vår balkong :)
Kram på dig och hoppas du finner en massa tyg du vill göra fina saker med. Ingen blir gladare än jag om tygerna kommer till användning.

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Det var verkligen en lyckat träff. Jag har börjat sortera lite grand och det är så mycket fint. Jag måste få fundera ordentligt på vad som ska ske med de olika sakerna. Mycket kul kan det bli i alla fall. Kram

Trebarnsmamman sa...

Fundera du...för nu slipper jag fundera. I de kassar du fick fanns många projekt som aldrig blev av. Och så fanns det ju rester från projekt som blev av. Nu skall jag starta på ny kula och faktiskt inte köpa tyg som jag inte använder omedelbart. Å andra sidan hoppas jag ha mycket, mycket mer tid att sy! Första syprojektet lär bli gardiner...

Cina sa...

En bralördag! Härligt!
Kram!

FruViola sa...

Åh vad kul! 2 toppen brudar möts IRL som det så fint heter;-)

Kram FruViola

Beppan sa...

En så´n härlig dag ni fick - ja förutom starten då förstås...

Åh vad jag önskar att jag intervjuat min mor mer om hur det var när hon var liten, om släkten, om gårdarna, vad de gjorde, hur det var när jag var liten etc. Nu är hon borta sedan många år, liksom hela hennes syskonskara. Yngsta systern dog ifjol. Hon blev nästan 90 år. Hon var en mästare på att både skriva och berätta. Av henne har jag fått en hel del information. En del nedskrivet som tur är.

Cicki sa...

Cina: Det var verkligen en toppenlördag. Snart blir det vår tur att ses.....:-)

Viola: Vi kanske skulle ses alla tre någon gång? Du och jag och Trebarnsmamman.

Beppan: Efter att mamma var borta så insåg jag att jag missat att prata med henne om sånt här. Så jag passar på nu. Pappa är 81 år och än så länge väldigt pigg.