lördag 16 juni 2012

Klädminnen

När jag sitter och surfar runt på sybloggar så svider det i hjärtat att jag inte har kvar alla barnens kläder som jag sydde. Många var återbruk av mina gamla kläder. Jag minns en bäbisklänning som jag sydde till dottern av en gammal kjol jag själv haft. Den blev så oerhört fin.

Eller jeansjackan jag sydde till sonen av gamla avlagda jeans. Först hade han den, sedan ärvde dottern den och till slut så hade jag den och kände mig så fin.

För att inte tala om alla klänningar jag sydde till dottern. När hon var liten så frossade jag verkligen i små söta flickklänningar med rysch och pysch och spets. Ingenting av detta finns kvar. Inte ens på bild. Det var ju så när man inte hade digitalkamera. Då valdes fotoobjekten med omsorg. Dessutom var jag inte betrodd att använda kameran själv.

Det är tur att jag har bilderna kvar uppe i huvudet. Men det skulle vara kul att dela med sig av dem till er.

2 kommentarer:

Beppan sa...

Jag sydde ju också det mesta när barnen var små. Nu ligger älsklingskläderna i säckar på vinden och jag har så svårt att göra mig av med dom. Kanske skulle ta och föreviga klenoderna på bild och sedan slänga....

Cicki sa...

Beppan: Jag gav det mesta till min syster som har tre barn yngre än mina. Några saker finns det sparade, men det ligger på vinden hos mitt ex.

Att fota innan du slänger är väl en god idé. Kanske även barnen vill ha ett lite klädminne kvar.