söndag 24 juni 2012

Min nya tunika

Här kommer en bild på min nya tunika, blus eller vad jag ska kalla den. Tyget fick jag av Ali som han köpte när han var i Ghana. Jag har dessutom fodrat den. Det kanske var onödigt mycket jobb med den. Men samtidigt var det skönt när jag hade den idag.

Jag funderar på att sy en rak kjol till också. Jag fick nämligen drygt 5 meter så det är mycket tyg kvar. Plus att jag har en tygpacke till som jag fått av honom. Jag får se vad det blir av det.

Nu har jag i alla fall sytt färdigt för den här gången. Nu ska jag tvätta fönster och städa så det är fint när dottern med man kommer på tisdag.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Roligt att få vara klädd lite udda - och flitig är du, det ser jag på de fina dockorna här nedanför.

För många år sen hade jag en elev från Somalia, han kom med två stora tygsjok i mörkbrunt med svart mönster - det blev en kanonsnygg lång omlottkjol. Men jag vet inte vart den tog vägen, om jag glömt den nånstans eller skickat till Myrorna... Det röjs rejält ibland.

Cina sa...

Åh, vilken härlig tunika! Så roligt att ha ngt som ingen annan har!
Kram!

Cicki sa...

Bloggblad: Synd du tappat bort kjolen. Det är så vackra tyger. Batikfärgade. Ju mer jag tänker på det så måste det nog bli en hellång kjol till det här också. Africanmama......:-)

Cina: Det har alltid varit min strävan, att få ha egna grejer som inte är massproducerade.

Ruta Ett sa...

Vad snygg du är!!!

Cicki sa...

Ruta Ett: Tack. Jag är nöjd med den. Det är ju så svårt numera när jag är så tjock att hitta bra modeller som trollar bort magen. Men det här funkade.

Spader Madame sa...

Så jäkla snyggt! :-)