måndag 25 juni 2012

Fönstertvätt

Idag när jag plockat ner köksgardinerna, plockat bort blommor och förberett fönstret för tvätt, så öppnade sig himlen och det fullständigt vräkte ner. Nu hade jag ju bestämt mig för fönstertvätt och dessutom hade jag fågelskit på det så att ändra planerna var inte att tänka på. Så jag satte mig vid datorn och spelade lite fåniga spel och väntade på att regnet skulle ge sig.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, heter det ju. Min väntan gav resultat. Till slut så var regnet över och fönstertvätten kunde börja. Det gick med ett huj. Oj vad vi hann mycket idag. Nu är köksfönstret och vardagsrumsfönstren tvättade. Allt enligt planerna. De andra fönstren får vänta. Blommor är duschade och uppfräschade, nya gardiner är strukna och uppsatta. Dessutom hann vi med en massa annat också. Köksgolvet är dammsuget och avtorkat, likaså i vardagsrummet. Prydnadssaker är diskade och dammtorkade. En del i alla fall.

Imorgon ska vi fästa upp gullrankan som växer över alla bräddar. Det ska upp rena draperier i vardagsrumsöppningen och det ska dammtorkas, dammsugas och torkas golv lite till. Vi ligger en hel dag före i planeringen. Det är inte fel.

Mitt uppe i allt detta ska jag baka surdegsciabatta. Fast de sköter sig mest själv, med långa jästider och minimalt kroppsarbete. Det ska bjudas på gofika på natten när de kommer. Eller fika och fika, gravad lax på ciabatta ska det bli. Låter gott, va?

Apropå gott, så åt vi gott ikväll. Hemlagad pizza på färska råvaror och med mozzarella. Det är andra gången vi gör just den här sorten och den är supergod. Men inte speciellt billig. Nästan lika dyr som köppizza, fast dubbelt så god.

4 kommentarer:

Maja sa...

Oj! nu fick jag också inspiration att börja röja och fixa, men här regnar det fortfarande så fönsterputs får vänta :-)

Anonym sa...

Ja, vilket väder. Här har vi fått 32mm på ett dygn, nu räcker det. Lax är väl gott, det har vi festat på ett par dagar i helgen. Och inte gjort något alls. Nu har vi (jag) återgått till vardagen.
Det är röjning och sortering i linneskåp och garnförråd som gäller.

KB

Anonym sa...

Låter som att det är fina gäster ni ska få ;). Vi har köpt med oss några Kroatiska viner så vi får ta och prova nått av dem. Hittade ett jättegott vin på 3l box för ca 45kr men när vi skulle handla det så var allt slut och det fanns bara några andra få boxar för ca 80 kr. Dessa ville vi inte chansa på så vi chansade lite på några flaskor istället. Dom var inte jätte billiga men det kändes vettigare att köpa lite dyrare som kanske är goda istället för att köpa superbilliga som bara är skit. Ses snart. Kram /Dottern

Cicki sa...

Maja: Det har varit riktigt roligt att städa den här gången. Kanske för att jag orkat mer än vanligt.

KB: Ni har nog fått betydligt mer regn än vad vi fått. Så har det i alla fall sett ut på väderkartan.

Dottern: Ja, det är kungen som ska komma på besök.....:-) Det har behövts länge med fönstren så det blev bara så lämpligt att fixa det nu. Det ska bli kul att testa kroatiskt vin. Något nytt som man aldrig testat förr.