söndag 19 september 2010

Oj vilket party

Nu är 50-års festen över. Så roligt vi hade. Det var helt fantastiskt. När första gästen kom, som var kära pappa, var jag helt slut och hade precis avslutat det sista framplockandet. Så vi satte oss med en kopp kaffe och pratade lite med pappa. Då återkom krafterna.

Sedan ramlade det in folk i olika omgångar. Alla var på toppenhumör och det låg som ett glatt sorl i hela lägenheten. Alla berömde maten och de hembakade bröden. Jag hade varit upp på morgonen och bakat färska frallor som är helt underbara. Jag hade även någon dag tidigare bakat valnötsbröd som är världens godaste. (Minns du dem, Chris?)

Pappa åkte rätt tidigt för han vill inte köra i mörker. Likaså Madde och Ali gick hem rätt tidigt för Ali skulle jobba natt och behövde vila innan. Men alla de andra stannade hela kvällen. Gitarrerna åkte fram och knäpptes på, musikvideos kollades av några, en del av oss pratade politik utan att bli ovänner och så vidare. Det var en skön mix av allt som är roligt.

Det var så länge sedan vi ordnade en fest, eftersom vi inte mått så bra. Men det här gav mersmak. Egentligen är ju både jag och sambon väldigt sociala av oss, men sjukdomar och värk har satt käppar i hjulen. Förhoppningsvis orkar vi ta tag i den här biten igen, nu när sambon mår så mycket bättre.

Det var helt klart den bästa av kvällar på länge. Att köket fortfarande är fullt med smutsiga tallrikar och glas och diskmaskinen går för högtryck just nu är en annan sak. Det ska märkas att man har haft trevligt.

7 kommentarer:

helene - macozaza design sa...

Vad härligt det låter. Gratta mannen från mig... som har mitt kvar men snart så smäller det här också. Fast här blir det lugna bananer, vet inte ens om jag är hemma eller i Helsingborg för att reka för flytt dit till årsskiftet. Kram på er <3

Lisette sa...

Grattis! Det låter verkligen som en dag att minnas.Och du brödet, mmmmm så gott det såg ut på Chris´bild från i somras.

Bloggblad sa...

Det gläder mig att läsa det här! Jag blir ofta trött bara vid tanken på att ställa till med kalas, men sen är det så kul att det ger ny energi.

Cicki sa...

Helene: Jag har också valt att ligga lågt vid de senaste jämna födelsedagarna. Så det är flytt på gång? Det har jag inte hört något om tidigare. Kul!

Lisette: Det är roligt med fest. Dessutom hade vi gjort det ganska enkelt för oss. Två sorters sallader, bröd och ost, vin, öl och vatten och en tårta i långpannan. Så det behöver inte vara några märkvärdigheter för att det ska bli bra.

Bloggblad: Jag var rätt negativ i början åt tanken. Trodde inte jag skulle orka. Men nu känns det bara toppen. Fast det är en seg dag idag.......:-)

Madde sa...

Det va trevligt, hade gärna stannat längre, men det är ju svårt me en man som ska jobba o en unge som ska sova!
Kul att ni hade kul, o hoppas ni kanske har flera tillfällen framöver att va sociala.
O Melina älskar o va ute ja...hon älskar ju all uppmärksamhet hon får=) Idag har hon suttit i sängen o tryckt på tangentbordet haha=)
Det är kul att hon gillar dig så mkt tycker jag, blir glad av att se er tillsammans=)

Cicki sa...

Madde: Det är ju bra att hon har en datanörd till morfar som kan förse henne med roliga teknikprylar....:-)

Mångmamma sa...

Vad roligt att er dag/kväll blev så lyckad!
Och, tack för att du orkade läsa ikapp hos mig...
Kram E