fredag 26 juni 2009

Jeansväska

Nu har jag gjort en schlepbag av lappar från gamla jeans. Det är kul att jobba med gamla jeans för ingen bit blir den andra lik eftersom man måste ta hänsyn till slitage och eventuella fläckar. Samtidigt är det sånt som kan bli pricken över det berömda I:et. Det gäller bara att använda de inslagen med omsorg. Jag har genom åren sytt om mycket med gamla jeans som blivit kläder t ex kläder till barnen eller mig själv.

Nu gjorde jag min favoritkasse av jeanstyg och den blev precis så läcker som jag tänkt mig den. Här hänger den visserligen på min axel, men den är till salu, så den ska inte hänga kvar där så länge till.








Självklart ska det vara mycket fickor i en stor väska. Här fick det bli det litet galet blommigt tyg. För att inte göra effekten alltför orolig så fick fickorna bli enfärgade. Ett lyckat val enligt mig själv.
















5 kommentarer:

Bloggblad sa...

WOW! Den är jag spekulant på! Den ser ut precis som den jeansväska som aldrig blir av att jag syr!

Tala om vad den kostar och hur jag ska betala. förnamn@efternamn.com Du vet nog vad jag heter, tror jag. Så skickar jag min adress.

Camilla sa...

Visst är det kul med jeanslappar och snyggt blir det. Snygg väska!

Vi har ett överkast till dubbelsängen som min mamma sytt av jeanslappar. Jättesnyggt! (enligt min mening)

Cicki sa...

Bloggblad: Visst vet jag vad du heter. Jag mailar dig senast imorgon. Har haft en lite äventyrlig eftermiddag och kväll så jag har kommit lite i obalans...:-)

Camilla: Alla i min släkt och vänkrets vet att det är absolut förbjudet att kasta jeans. Först ska jag ta rätt på det som går att användas.....:-)

Klimakteriehäxan sa...

Jättefin! Och såld på direkten, inte illa! (såg du aftonklänningen av jeans som jag plåtade och la ut på bloggen för nån månad sen? från en utställning på Nationalmuseum - den var hur häftig som helst och antagligen lika tung ...)

Cicki sa...

K-häxan: Tack. Det är kul när det säljs så enkelt. Inte så mycket för pengarnas skull utan mer för att det är ju ett tecken på att det är fint det man gjort, att man tänker rätt helt enkelt. Det är den finaste bekräftelsen jag kan få.

Jag minns den klänningen du la ut. Kanonsnygg, men säkert tung som du säger. Man kan göra så mycket fint med jeans om man bara har lite idéer och fantasi.