tisdag 27 oktober 2009

Tunikan

Så här blev tunikan som jag svor ve och förbannelse över. Men jag är mycket nöjd med slutresultatet och tror det kommer att bli ett favoritplatt.

Jag som är så himla modemedveten (inte) har fått till det riktigt perfekt den här gången. Rutigt är inne, rött är inne, tunika med rynk och gummiband här och där, är också inne. Det var väldigt omedvetet när jag planerade denna sömnad. Fast lite modemedvetenhet har jag kanske kvar i alla fall. Förr var jag ganska duktig på sånt, men nu när jag går hemma hela tiden så bryr jag mig inte på samma sätt. Jag tycker fortfarande att det här med kläder är kul.

Snart ska jag börja röja i klädkammaren. Den börjar bli överfull. Det är med ångest i hjärtat jag gör det, för det hänger en hel del snyggt och egetsytt där som jag tyvärr inte kan ha längre. Det får omvandlas till något annat eller så lämnar jag det på loppisen.

Uppdaterat: Favoritplatt=Favoritplagg

20 kommentarer:

Christina sa...

Jag fnissar lite när jag läser ditt inägg om den snofsiga tunikan som ser så bekväm ut.
Ibland slinter fingrarna, men jag gillade ordet favoritplatt ;)

Så duktig du är på att sy!

Cicki sa...

Christina: Jag hade inte ens märkt att jag skrivit fel. Undrar om det betyder att den ständigt kommer att vara nystryken.....:-)

Anonym sa...

Snygg! Det vore så kul att kunna sy, men symaskiner och jag går verkligen inte ihop.

Trebarnsmamman sa...

Jättefin!!!!!

Cicki sa...

Annika: Vi har olika färdigheter. Du kan säkert något som jag inte kan....:-)

Trebarnsmamman: Tackar.

Christina sa...

Absolut, så måste det ju va'!

Tanten sa...

Härlig, på alla sätt!

Lisette sa...

Klädkammare. Puh! Så här "röjer" jag med jämna mellanrum: Tar ut alltihop. Tittar på plaggen. Gamla är dom. Snygga är dom. Praktiska är dom. Använder dom gör jag- någon gång emellanåt. Och så hänger jag in dom igen!!! Haha! Inte ett enda plagg brukar försvinna. Möjligen kan det av två plagg bli ett genom att jag som du syr om. Det är alltid roligt att sy om gamla kläder tycker jag.Det beror nog på smålänningen i mig..;)Det enda som händer är att min lille gubbe snart inte får plats med en endaste skjorta längre...

Tanten sa...

... snyggt tyg, snygg design och ser dessutom bekväm ut.... :)

Lisette sa...

Glömde säga att tunikan blev jättefin. Kul modell med resåren nertill. Lite annorlunda.

Smycka sa...

Tunikan blev jättefin! Kramen =o)

Cicki sa...

Tanten: Kul att du tycker det. Jag ville gå in på din sida och kolla men det går inte att komma in.

Lisette: Det är ju så jag gjort tidigare men nu var jag stenhård. Jag har gått upp för mycket i vikt de två sista åren. Tyvärr. Det är min antidepp medicin som orsakat det och jag behöver medicinen mer än en smal midja.....:-)

Det här var ett gratismönster som jag hittade på Burdas sida. Det funkar bra men det är en del pyssel med att skriva ut och pussla ihop ett antal A4-ark.

Smycka: Tackar.

Anna-Lena sa...

Vad fint.
Tunikor gillar jag i massor.
Snyggt blev det med dom röda knapparna med.

engelsson sa...

Så jättefin..duktiga du..det kliar i mina fingrar efter att börja sy igen..när ungarna var små så sydde jag massor..men mina axlar vill bara inte mer.. Strongt av dig att rensa undan bland kläderna..man e fenomenal på o samla på sig..utifall att man kanske går ner i vikt eller nåt annat.. kram

Cicki sa...

Anna-Lena: Visst är tunikor både ett praktiskt och snyggt plagg. Knapparna är fusk...:-) Inte själva knapparna men det är inga knapphål. De är ditsydda som dekoration. Jag tycker att rätt knapp kan faktiskt förändra mycket på ett plaggs utseende.

Engelsson: Om du gör som jag kanske det funkar. Jag sitter ungefär en kvart i taget. Därför är det praktiskt att jag alltid har maskinen framme. Då kan det bli en stund nu och då.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Den var snygg, kul detalj med oket som du vänt tyget så man verkligen ser oket. Jag älskar tunikor, världens bästa plagg, när man har fibro och hatar allt som sitter åt och skaver.

Cicki sa...

Biggan: Jäklar vad jag fick hålla på för att klippa oket rätt. Jag visste ju hur jag ville ha det. Tur jag har en riktig skärlinjal med vinklar på. Den fick hjälpa till.

Precis så tänkte jag också nu att skulle jag gå ner i vikt så får jag väl köpa eller sy nytt.

Spader Madame sa...

Åååå, den är jättesnygg!! Du ääääger!

KB sa...

Den är ju jättefin! Sådant tyg gillar jag. Och modellen också. Smårutigt tyg är jag ständigt på jakt efter.Jag använder mig ofta av "fusk" när det gäller knappar. En häftig knapp kan helt ändra/förhöja utseendet på ett plagg.

Jag drar mig till minnes att för 100 år sedan var det också modernt med gummiband eller "knyt" i nederkanten på blusar. Jag hade en sådan blus på en julfest i skolan. Allt kommer igen.

Blusen var rutig och kjolen var rutig,olika färger, herreminje... Mönster- och färgkombinationen alltså..!

Men jag tyckte jag var väldigt fin.Och dessutom var blusen nysydd!

Kram

KB

Cicki sa...

Spader: Som vanligt så suger jag i mig av berömmet....:-)

KB: Visst kan knappar avgöra hur ett plagg ser ut. Igår när jag rensade så tog jag tillvara en del knappar. Snygga knappar kan man aldrig få för mycket av....:-)

Jag får ett sånt där klädminne när det var riktigt kortkort och kjolarna hängde på höfterna. Jag hade en knallila kjol, knallgul jumper. Till det hade jag lila moccastövlar och gul moccaväska. Jag måste sett ut om en regnbåge men fin var jag, tyckte jag själv i alla fall.....:-)