tisdag 26 maj 2009

Trädgårdsdax

Idag har det varit trädgårdsarbete på hög nivå, dvs på åttonde våningen. Även om man har en balkong som inte är mycket större än ett frimärke så vill man ändå ha det lite fint. I alla fall vill vi det. Så idag har det städats och fejats där. Möblerna är skurade och på golvet ligger det trasmattor, som jag och mamma klippt trasor till och moster ha vävt. Sedan många år tillbaka är de i min ägo, rätt slitna och urtvättade. Men fina att ha på balkongen.

I lådan bakom bordet har jag planterat två pelargoner. Vi fyndade utblommade pelargoner på Plantagen igår. Varför betala dyrt när man kan fynda billigt. På vänstra sidan av bilden skymtar Annas balkong. Anna är numera auktoriserad kattvakt. Auktioriserad helt enkelt för att Elvis accepterat henne.
Det här är en tom blomkruka! I sex års tid har här växt en clematis. I år ville den inte längre. Jag ska köpa en tomatplanta och sätta där i år. Nästa år blir det nog en ny clematis.
Här har jag sedum och taklök i mammas gamla kopparbalja. De börjar se lite taniga ut så det är nog dags med lite påfyllnad av nyare jord.
Det här är också en sedum. Kärleksört. Naturligtvis måste det finnas en kärleksört hos kärleksparet på åttonde våningen. Sedum är en växt som inte uppskattas tillräckligt. Den är både vacker och tålig.
Här har vi kryddträdgården. Än så länge är det bara en timjan och en övervintrad gräslök. Men det kommer mer. Det finns ytterligare en tom balkonglåda för fler kryddörter.

En låda med ytterligare två pelargoner. Jag ska köpa lobelia eller nåt liknade och plantera runt pelargonerna.
I den här lådan har jag sått blomsterkrasse. Visst har vi en vacker utsikt?
Så nu är det slut på rundvandringen i min lilla, stora trädgård.

16 kommentarer:

Camilla sa...

Tack för den rundvandringen i din "trädgård". Så mycket du fick plats med.
Jag ska strax blogga lite om min trädgård, igen.

madde sa...

hehe ja elvis e ju lite speciell=) men han e söt!
själv väntar jag bara på att föda nu....
ha det bäst!=) ali hälsade tillbaka!

Cicki sa...

Camilla: Två stolar och ett bord får man plats med. Blommor måste jag alltid ha omkring mig för att må bra. Ska bli trevligt att följa med på en tur i din trädgård.

Madde: Hur lång tid är det kvar nu?

Christina sa...

Tack för rundvandringen :) Det måste vara rätt mysigt med en trädgård som är överblickbar, att man har koll på hur allt som växer mår.

Kul att se er balkong också, på åttonde våningen ser man långt, det syns.

Själv har jag försummat det mesta i trädgården i vår, har bara jobbat. Hoppas att få ner de stackars plantor som står på verandan i jorden under nästa vecka.

Synd på clematisen, men bor de i kruka kanske rotklumpen fryser lätt?

madde sa...

ja nu e det cirka 58 dagar kvar så det e ju inte allt för länge men dagarna känns långa nu igen....=)men du vet ju hur det e, du har ju 2 barn=)

Cicki sa...

Christina: Balkongen på förra stället var tre gånger större. Den var fin och överblickbar och låg på sjunde våningen....:-)

Hoppas du får lite välbehövlig semester nu med avslappnande trädgårdsarbete och besök hos mamma.

Madde: Som du vet så har jag aldrig gått tiden ut så jag vet inte hur det är de där sista veckorna. Henrik föddes flera veckor tidigare än så långt gången som du är nu.

Anna sa...

Men du vilka fina väskar å grejjor du syr..! =)
Jag kommer att återkomma..
Ha en bra dag!

Le Loup sa...

Fint!!! :)

Viola sa...

Så mycket du har på ditt lilla frimärke=)

Jag blir så fnissig när jag läser om dina pelargonefynd. Jag har 4 st sådana fynd och det är ursnygga!

Den som inte har så mycket att röra sig med får vackert trolla med knäna. Tur att man har så snygga knän (hostharkel)

Min semester var underbar,men frågan är om jag inte just nu njuter av min alldeles egna stund JUST NU.
Kära maken är på träff med en jobbcoch.
Första ensamheten på 7 dagar...jag är nog en enstöring i bland.

Ha en skön dag!

KB sa...

Jo, ni har sannerligen en fin utsikt från er balkong, men jösses vad högt du bor!Ok, 8:e våningen är ju högt uppe, jag skulle aldrig klara av att gå ut på din balkong, det räcker med att titta på dina fina bilder för att det ska kännas i magen. Vad fint du har gjort det med din plantering. Billiga pelargonior har jag också haft, de verkar bli så tacksamma att någon ägnar dem lite kärleksfull vård, de blommar alldeles otroligt, det kan jag intyga. Kärleksört är väl en av de tacksammaste blommor man kan ha, de blommar i princip ända till frosten tar dem. Vi har massor av dem i trädgården, de lever sitt eget liv, man behöver aldrig ägna sig så mycket åt dem.

Ha det gott!

KB

Spader Madame sa...

Balkonger är tydligen grejen! Himla bra har du lyckats, men hur är det med lilla lotten, har du skrivit om den i år? Massor med kramar från Spader, också högt upp i det blå!

Cicki sa...

Anna: Välkommen hit. Kul att du gillar mina grejer. Du är så välkommen tillbaka. Mina mailadresser står till höger om du vill kontakta mig ang någon väska eller annat.

Shirouz: Det lär ju aldrig slå din spontanplantering på torpet....:-)

Viola: Ibland ser jag det som en utmaning att hitta så billiga saker som möjligt.

Jag förstår att du njuter av att vara ensam en stund. Det gör jag också de få gånger de inträffar....:-)

KB: H vägrar att gå ut på den när han är här. Han brukar ställa sig i dörrhålet och kolla. Längre än så går han inte.....:-)

Visst kommer pelargonerna att bli fina. Det är bara dumt att betala en fyrtio-femtio kronor för ett blommande exemplar. Tror du jag har lite småländskt blod i ådrorna....:-)

Spader: Jag har ju kikat på ritningarna och du får ju flera balkonger har jag förstått.

Tyvärr fick vi inte behålla lotten. Han som vi hade den tillsammans med blev ovän med ägaren och det drabbade även oss. Synd, för vi saknar den verkligen. Vi hade så stora planer inför den som bara gick om intet.

Spader Madame sa...

Så tråkigt Cicki, för jag minns ju att den var en riktig hit! Hoppas att det dyker upp nya möjligheter för odling!

Cicki sa...

Spader: Det hoppas vi också för det var precis vad vi behövde för att hålla oss igång på ett bra sätt.

Mie sa...

Jättemysigt!
Jag tror jag skulle stortrivas att bo på åttonde våningen! Vilken rymd o vilken utsikt!
Och du har mer planteringar än jag fast jag har 800 kvm trädgård;)

Cicki sa...

Mie: Får jag inte bo på backen, i en villa alltså, så bor jag hellre högt upp och får lite vy över landskapet....:-)