lördag 2 maj 2009

Ett finger rött

Det sägs ju att man lär sig något nytt varje dag. Idag har jag lärt mig att det inte är bra att sy sig fingret. Det både blöder rejält och gör väldans ont.

Efter allt plockande och röjande tänkte jag belöna mig själv med en systund. Före Sundsvalls-resan hade jag börjat med en "schlepbag". Nu tänkte jag fodra och sy klart den. Jag klippte till foder och fickor och skulle börja sicksacka dem. Jag satte fart på maskinen och innan jag visste hur det gått till så hade jag sytt mig i fingret. Det var rejält också. En stor skinnbit av fingertoppen hängde löst. Självklart gick även nålen av.

Jag hade tur att inte bloda ner tyget, utan reste mig snabbt och ropade på sambon att han måste hjälpa mig. Nu har han lagt ett mindre tryckförband. Man blöder ju rejält i fingertopparna. Sånt har man fått lära sig när man jobbat med charkprodukter och kapat lite här och där med diverse knivar och skärmaskiner.

Trots så många år vid symaskinen så är detta en ny erfarenhet. En nyttig erfarenhet som lärt mig att inte slarva med vart jag har fingrarna när jag syr.

11 kommentarer:

Christina sa...

Oh gud så läskigt! Jag fick stickningar i låren av alla ställen när jag läste - och yrsel!
Usch, så läskigt, och trots att t o m nålen gick av så skriver du bara lakoniskt att det var tur att du inte blodade ner tyget he he.... You are something else!

Cicki sa...

Christina: Det var kanske en reflex det där med att inte bloda ner tyget. Jag lyckades sätta en blodfläck på en av syrrans tabletter efter ett nålstick i fingret. Det var svårt att få bort den. Blod ger mig inga obehagskänslor. Men kräks inte i närheten av mig. Sånt ger mig yrsel och obehagskänslor...:-)

Annela sa...

Ajajaj, det blöder jättemycket! Sonen gjorde det i slöjden i skolan en gång. Nålen bröts också av, men en liten bit satt kvar och det blev operation för att få ut den.
Den hemska modern sa när han kom hem från skolan: " Är det så dåligt ställt i skolan att ni inte ens får tyg att sy i?"

Camilla sa...

Aj, aj! Hoppas att det läker bra.

Jg har en kusin som har ett finger som är lite kortare för att han sydde sig i fingret när han var lite. Ingen bra idé.

Cicki sa...

Annela: Man blir lite ärrad med åren. Stackars sonen. Jag blev också lite ängslig först att en nålbit skulle fastnat. Men jag klarade mig från det Hoppas sonen inte blev avskräckt utan vågat sig på en symaskin igen....:-)

Camilla: Det var en mycket dålig ide att sy sig i fingret....:-)

Eva H-höjden sa...

o fy! Jag ryser också! Har jättesvårt med sår....

Cicki sa...

Eva: Jag är inte speciellt känslig för sår. Det är kanske tur det....:-)

Spader Madame sa...

Kan inte låta bli att skratta -"Själklart gick även nålen av!" -"Jag hade tur att inte bloda ner tyget!" Blåser litet på fingret också - ett StarWars-plåster? KRAM!!

Cicki sa...

Spader: Man är väl sömmeska och tänker i första hand på tyget. Tänk dig själv om du skulle bloda ner kortleken.....:-) Tack för det läckra plåstret. Det piggar upp. Kramis

Annela sa...

Bej, sonen och symaskinen och han var inge goda vänner ens då - men hans lillebror har ett gott förhållande till min symaskin. Syr själv "hoodies" både till sig och bröderna. Det är hans morsarv.

Cicki sa...

Annela: Det är härligt med killar som syr själv. Sambons äldsta son gör det också. Han höll tidigare mycket på med rollspel och sydde en del av sina dräkter själv.