tisdag 28 april 2009

Hemfärd och akututryckning

Idag ska vi åka hem. Snart måste jag börja packa. Det bär mig emot för vi har shoppat så mycket att jag måste packa om allt och packa in både glas och porslin som vi köpt. Jag har aldrig varit med om att shoppa så mycket för så lite pengar. Dessutom har jag tre stora Ikeakassar fulla med tyger och kläder som jag fått av dottern. En del tyger ska sorteras ut och gå vidare till vännen U. Men det ska fraktas söderut förts.

Igår blev det en riktig akututryckning. På söndagen skulle sonen bjuda oss alla på middag. Jag hade lovat att komma hem till honom och laga den samtidigt som sambon skulle gå igenom sonens dator och fixa det som behövde fixas. Först fick jag börja med att städa köket. Han är rätt dålig på sånt, den kära sonen. När jag ska sätta på spisen så går en huvudsäkring. Nu har han sådana där evighetssäkringar som man vippar till så är det OK igen. Jag gör ett nytt försök och säkringen löser ut. Då började vi testa oss fram och det visade sig att två plattor löste ut säkringen.

Så vi fick packa ihop alla råvaror och köra till dottern och ha middagen där. Men sonen behövde ju en ny spis. Han har en bostadsrätt så det var bara att åka iväg och köpa en. Så igår efter att han slutat jobbet så åkte vi iväg. Vi började på Elon eftersom det låg närmast. Samtidigt så visste vi att de bjöd på hemkörning, montering och återtagande av den gamla spisen. Sonen bor två trappor upp utan hiss så det var inte läge för mig och sambon att bära en spis upp och en spis ner även om vi har en combibil så vi hade klarat frakten.

Väl på Elon så berättade vi om sonens behov. Han behövde en 70 cm bred spis med keramikhäll med ögonblicklig leverans. Det var värre det, sa försäljaren. Han hade bara två att välja på. Men det räckte för bägge två var fina spisar. Så efter viss demonstration så bestämde vi oss för en rostfri Elektrolux till det facila priset av 5990:-. Vi hade budgetterat på ett antal tusenlappar till så det blev ju jättebra. Det visade sig att Elon höll på att sälja ut den där modellen så de hade bara två ex kvar. Men det gjorde ju inte oss något.

Vi for hem och drog fram den gamla spisen och städade bakom den. Strax efteråt kom chaffören med den nya spisen och satte den på plats samt tog med sig den gamla. Det kallar jag service. Sambon gick sedan in på datorn och kollade vad Siba skulle tagit för samma spis. Just nu har de ju driven med "cykel på köpet". De skulle ha tretusen mer för exakt samma spis så den där cykeln är inte alls på köpet.

5 kommentarer:

Christina sa...

Har saknat din blogg! När du la ut inlägg bortifrån, så fick jag upp varningsfönster där det stod att det var på egen risk man öppnade din blogg, och det lät ju inte så kul, så jag har stängt ner bägge gångerna.

Välkommen hem! Jag håller på att jobba, så jag ska läsa ifatt här ikväll. På återseende!

MiasAteljé sa...

Hej
Jag har haft samma problem som Christina, men verkar det fungera bra igen.
Ja det är tur att barnen har sina föräldrar som kan ställa upp och hjälpa till. Tur att allting ordnade sig till det bästa.
Kram Mia

Cicki sa...

Christina och Mia: Vad knepigt att det blev så. Det är klart att vi kopplade ju upp oss på dotterns bredband. Kanske det ställde till det? Nu är vi i alla fall hemma igen och allt är som vanligt.

Trebarnsmamman sa...

Vilken tur att era son har er, och ibland är "prispressarna" inte alls billigast, och som sagt...sällan får man "medskickvaror" gratis! Hoppas sonen blir nöjd med spisen :)

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Han verkar jättenöjd. Han har visserligen inte hunnit använda den än men det lär nog bli i helgen. Han äter ju ofta på jobbet och då lagar han inte så mycket mat hemma i veckorna. Jag vill också ha en ny spis....:-)