onsdag 13 maj 2009

Det ska va´gôtt att leva

Idag känner jag mig som Roy och Roger när de sjunger "Det ska va´gôtt att leva". Solen skiner så härligt utanför mitt fönster. Snart ska jag åka iväg och träffa mina väninnor för att äta lunch tillsammans med dem. Det är alltid trevligt. När jag kommer hem så väntar en ny härlig surdeg på att bli behandlad och tyg ligger vid symaskinen och väntar på att få bli till en miljökasse.

När jag var som mest aktiv inom handikapprörelsen så hände det att det kom inbjudningar till möten ifrån andra föreningar. Vi var ju föräldrar som jobbade för att våra barn skulle få en bättre tillvaro trots sina funktionshinder. De flesta av oss jobbade dessutom heltid. I de andra föreningarna så var det oftast folk som själva var funktionshindrade. Många hade förtidspension så många ofta la de sina möten på dagtid. Då brukade vi föräldrar muttra om att det var väl ingen konst för dem som var daglediga, att hinna med allt.

Idag vet jag hur det är att vara dagledig. För det mesta är det rätt trevligt om man bortser från värk och annat otrevligt som hör till. Jag lever efter teorin att vi formar vårt eget liv. Går vi här och muttrar och är bittra över hur livet har hanterat oss, så mår vi därefter. Försöker vi däremot att hitta guldkornen, så mår vi även då ut ifrån det. Det vill säga, att till stor del så styr vi själva hur vi mår mentalt. Jag har valt att leta guldkornen och då blir det rätt ofta gott att leva.


9 kommentarer:

Spader Madame sa...

Heja världens absolut bästa Cicki! Oj, vad jag tycker om dig!

Bim HD sa...

Håller helt med dig...
Och det ska va gôtt och leva, japp.
Det är sällan någon inte påpekar, du kan väl inte vara dålig som är så glad jämt mm, ehhh. Varför ska jag gå och se ut som en surkärring mm bara för den sakens skull? Man gör det bästa av situationen helt enkelt. Visst, man kan ha gnälldagar, men vilka har inte det?
Må så grankott...

Mie sa...

Precis så lyckades jag oxå känna idag! Tror det är den härliga solen som gör sitt till!

Cicki sa...

Bim: Det är sånt jag får höra också. När man dessutom sminkat upp sig så man ska se pigg ut så verkar det som att man får inte se pigg och glad ut när man är sjuk.

Mie: Du är ju duktig på att hitta guldkanter så visst förstår jag att du känner dig glad när solen skiner....:-)

Moster Ma sa...

Varje liten guldkant på tillvaron är värda att ta tillvara.... och ibland behövs bara sååå lite för att man ska bli glad.

Cicki sa...

Moster Ma: Visst är det så. Det gäller bara att leva med öppet sinne så man inte missar de där små guldkanterna...:-)

Le Loup sa...

Jag kan inte säga mer än att jag håller med, jag tror det är enormt viktigt att inse att även om det är jävligt så finns det guld som glimmar i tillvaron, sak samma om det bara är kattguld, det lyser upp tillvaron det med. :)

Cicki sa...

Shirouz: Skulle man inte tänka så då blev man väl tokig. Nu är man ju visserligen lite tokig ändå men på ett positivt sätt....:-)

Viola sa...

Ja,vad vore livet utan våra små guldkanter;-)

Jag vill försöka att njuta trots livets "små" uppförsbackar. Så att folk kan få prata om ngt =)

Det är konsten att få allt och bli bra som gör min vardag. SOmliga dagar så vill jag inte finnas till andra daga vill jag ta hela världen i famn!
I dag sitter jag med sviterna av från igår,,,men det gör att min värk är uthärdlig. För det var så kul!

Kram på dig!