måndag 2 februari 2009

Tung dag idag

Det känns lite tungt idag. Min älskade bonusmamma är dålig. Egentligen blev hon dålig redan för två veckor sedan. Hon hade fått en massa vätska i buken. Så hon har legat på sjukhuset för tappning av vätskan och undersökning om vad detta kan bero på. Pappa har funnits hos henne på sjukhuset hela dagarna. Han har inte haft ro att vara hemma, samtidigt som jag hört på honom att det har känts bra för honom att kunna hjälpa henne.

I fredags blev hon utskriven utan att de hittat vad det berott på. Hon skulle till onkologen idag för mer undersökningar. Men hon kom inte så långt. Igår kraschade hon så pappa fick ringa efter ambulans. Hon hade fått en insulinchock och hamnade i koma. Hon har diabetes typ 2 sedan några år tillbaka. De fick igång henne igen fast hon kraschade en gång till på sjukhuset. Så när jag pratade med pappa igårkväll så låg hon på IVA, uppkopplad till en massa säkerhetsapparater.

Jag tänker på pappa. Måtte han orka. Han är ändå sjuttioåtta år. Jag frågade igår om han orkade. Han svarade: "Jag känner mig väldigt stark just nu." Jag hoppas att det verkligen är så också. Han har lite problem med hjärtat som lätt blir stressat, så jag hoppas han inte tar ut sig.

Han hade varit iväg och köpt en stor plattTV i fredags och möblerat om i TV-rummet så bonusmamman skulle kunna få ha det skönt där. "Så hinner hon knappt använda det", sa han med tung röst.

Jag vill ringa och höra hur det är samtidigt som jag vet att det blir jobbigt för pappa om jag gör det. Jag tror jag ska ringa en av bonussystrarna och höra vad hon säger. Hon är just nu ett stort stöd för både pappa och bonusmamma. Hon är den som bor nära. Annars är vi rätt utspridda.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Usch ryser när jag läser. Hoppas, hoppas hon blir bra! Hoppas, hoppas din pappa orkar med all oro!

KRAM

Hilda sa...

Usch....HOPPAS det går bra. En tuff tid den senaste veckan för dig vännen. Tänker på er. VArm kram från Hilda

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Nu har jag pratat med min bonussyster och hon hade pratat med pappa två gånger idag. Det ser väl inte så bra ut men vi kan inte annat än hoppas att hon blir bättre i alla fall. Hon kanske inte blir bra men kan klara sig bättre ett tag i alla fall. Få se vad onkologen har att säga.

Cicki sa...

Tack Hildavännen. Det är väl det som är livet. Vi har ju fått haft dem kvar ganska länge i alla fall och vi hoppas att vi får ha dem kvar några år till.

Smycka sa...

Får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg. Vet hur det känns att inte finnas tillräckligt nära. Jag hoppas verkligen att det går bra för din bonusmamma och pappa.

Kramar om dig
Ulrica

Cicki sa...

Smycka: Än så länge är läget ganska stabilt i alla fall. Det är bara att hålla tummarna för att det går bra.

Lena sa...

Här kommer en stor KRAM.Förstår den oro du känner.Ta hand om dig.

Cicki sa...

Lena: Tack för kramen. Just nu tänker jag att inga nyheter är goda nyheter. Ska ringa ikväll och höra med pappa hur det är. Jag är livrädd för att det ska hända nåt illa. Då förlorar pappa sin glädje i livet.

Le Loup sa...

Jag håller tummarna här jag med och hoppas.

Cicki sa...

Shirouz: Det ser rätt bra ut. Ska skriva ett inlägg om det.