tisdag 3 februari 2009

Ny dator

Idag är jag verkligen trött och tung i huvudet. Det blev en sen natt, eventuellt att man kan vinkla det till en tidig morgon. Jag gick och la mig halv sex. Varför då, kan man ju fråga sig.

Jag har fått en ny dator. Eller ny och ny. Ny för mig i alla fall. En kompis till sambon hade köpt en ny dator så sambon var där och installerade och grejade på och fick den gamla datorn som tack. Den är både snyggare och betydligt kraftfullare än min gamla.

Det var ju inte meningen att vi skulle bli uppe så sent. Men så blev det i alla fall. Sambon hade formaterat den för någon dag sedan. Det hade krånglat för de olika korten ville inte harmoniera med några gamla minnen, eller hur det nu var. I söndags fick han till det och började sedan att installera. Det skulle han göra i lugn och ro. Men så blev vi så ivriga inatt att vi fick för oss att vi skulle göra klart allt. Och så fick det bli.

Jag har sovit fem timmar, sambon har inte sovit ett dugg för nu kan hans kropp inte koppla av. Tänk att man aldrig blir så gammal att man lär sig vara riktigt förståndig. Men jag myser nu när jag sitter här med min tjusiga burka och nya ergonomiska tangentbord. Tjusigt värre. Och inte ett öre har det kostat, fast nu ljög jag. En ny processor för tvåhundra kronor har det kostat.

Så nu är min gamla stationära dator till salu, om det finns någon som är intresserad. Den är jättebra. Det är ju inte för att den krånglat jag fått ny. Den har skapligt med minne (8 Gb) och skapliga ljud-och grafikkort. Jag kommer att lägga ut korrekta uppgifter om den senare idag. Den passar perfekt som andradator i ett hem. Vi slänger iväg den för en femhundring. Så är ni hugade så höll ögonen öppna när jag lägger ut uppgifterna.

Korrigering: Det är alltså ingen tjusig burka jag dragit på mig, när jag skriver på mitt ergonomiska tangentbord, även om jag skriver så. Det ska naturligtvis stå "burk" = dator.

Uppdatering: Jag kommer inte att lägga ut min gamla dator till försäljning idag för vi har en god vän som ev ska köpa. Jag får besked imorgon. Blir det ingen affär av så lägger jag ut den här innan vi lägger ut den på Tradera.

2 kommentarer:

Hilda sa...

ÅH VA KUL MED NY DATOR! Av någon outgrundlig anledningen går tiden så fort framför en dator. Konstigt...;)

Cicki sa...

Hilda: Visst är det så. Den är inte bara snabb. Den är snygg också. 120 Gb. Jäklar vad jag ska lagra. Men jag ska faktiskt vara duktig och göra ordentliga mappar till alla foton som ligger huller om buller.