lördag 31 januari 2009

Rock för gamla tanter

Idag har det varit rockparty här hemma. Vinyl 107 har spelat upp Topp 100-listan som röstats fram. För den som inte bor i Stockholmsområdet så kanske det är på sin plats att förklara att Vinyl spelar musik från 60-70-och 80-talet. Idag har det diggats Rolling Stones, Iron Maden, ZiZiTopp, Kizz, Alice Cooper och så vidare. Musik som passar medelålders tanter och gubbar som handen i handsken.

Fast en gång sa en jämngammal väninna åt mig att i vår ålder kan man inte lyssna på sådan musik. Jag glömde fråga vad man då skulle lyssna på. Calle Jularbo eller Christer Sjögren. De hör inte hemma hos den här tanten i alla fall. Här är det rock och blues som gäller.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Yesss, daka-doo - heey hey! Självklart ska vi digga vår egen musik och din lista äger, vill själv ha med lite häslosam progg och punk mellan varven. Jularbos och den andra tokens "fans" får hålla till på annan planhalva.

Cicki sa...

Stickfantomen: Kul att du gillar min blogg. Självklart ska vi lyssna på vår musik. Det var ju den som gjorde oss till det vi är....:-)

Hannele på Hisingen sa...

Absolut, nyttigt att dansa till också.

Le Loup sa...

Tänk, när jag var väldigt liten så var jag övertygad om att det fanns en magisk ålder när man helt plötsligt började lyssna på Jularbo och sådant. Jag fick nog för mig det för att min vilde far älskar dragspel och fiol (han spelar själv) och jag vet att jag fruktade den dagen något hemskt.
Nu har jag guskelöv insett att den dagen inte infaller så jag njuter av min rock och metal och blues jag med.

Cicki sa...

Hannele: Dansa måste man. Det sätter igång de nyttiga endorfinerna....:-)

Shirouz: Egentligen är jag allätare när det gäller musik, eller nästan i alla fall. Gillar inte modern jazz och ger inte mycket för tekno heller. Växte upp med en far som gillade Glenn Miller och storbandsjazz så det ligger rätt varmt om hjärtat. Vi sjöng mycket hemma så den svenska visskatten ligger mig också rätt varmt om hjärtat. Jag har lärt sambon att gilla country. Vi sätter ofta på klassisk musik när vi ska äta. Fick en gråtattack ikväll för att det var så vackert när jag hörde Hannas kör framföra arian av Puccini. Så nästan all musik går hem hos mig. Två av de vackraste kärleksånger jag vet är Kärringen på Kärringön med Harry Brandelius eller Yellow ribbon med Frank Sinatra. Lyssna på texterna på dem så förstår du vad jag menar....:-)

Anonym sa...

Alice Cooper, ZZ Top och Stones, jösses vilken musik. Iron Maiden har jag kanske lite svårt för men hellre det än Jularbo och liknande. Och som sagt Elvis går inte av för hackor heller. Men... som tur är tycker inte alla lika.

Roligt att Hannas kör vann, fast jag tyckte nog lite synd om Erik, det blir tomt på lördagskvällarna nu.

Kram

KB

PS Det snöar här nu...

Cicki sa...

KB: Jag fick rysningar och tårar i ögonen när Hannas kör sjöng arian. Gud så vackert. Vilka tenorer hon hade i kören. Eriks kör förlorade med flaggan i topp. Vi hittar säkert på något att göra även i fortsättningen.

Snöar det hos er??? Här är det bara gråkallt.

Cicki sa...

KB: Glömde att säga hur bra man städar till Jerkan....:-)

Le Loup sa...

Åh.. In the mood...Med Glenn Miller, den körde min far hemma så att väggarna skakade. :)
Jag såg för övrigt Aerosmith igår, med Steven Tyler, rackarns, vad bra de var! (jag fick lite svårare för dem när de enbart började producera ballader, men rösten kan ingen ta ifrån honom.)

Cicki sa...

Shirouz: Såg du dem på TV igår. Fast jag älskar deras powerballader. Sambon och jag var och såg Eagles för något år sedan när de var i Globen. Det lät inte heller illa.....:-)

Le Loup sa...

Ja, det var ett program på sjuan om rock och droger, där både Steven Tyler och Joe Perry (heter han, va?) var med och pratade, och i slutet fick man se ett konsertklipp med dem. Eagles, åh "The long run" är ett så bra album!

Smycka sa...

Saknar verkligen Vinyl 107! Man lyssnar vällan på den musik som man känner för! Jag lyssnar på i stort sätt allt! *s* Fast mycket rock, hårdrock och allt med lite drag i är roligt när de e fest eller när man ligger på vägen ca 80 minuter var dag. *hihi*
(skövde-mariestad-skövde)

kram
Ulrica =o)

Cicki sa...

Smycka: Så fort vi kommer till Sundsvall brukar jag lyssna på Radio Guld. Det är också en kanonstation. Det händer att jag lyssnar på den i datorn också.