fredag 4 juli 2008

Lopp och lott och Willys

Det blev ingen tur till lotten igår. Det blev framflyttat till idag istället. Vi började dagen hos Mike för att fylla bilen med olika sorters trädgårdsverktyg, pump till bevattning mm. Mike åkte på semester idag, så fyra veckor framöver har vi ansvar både för hans och vår del på lotten. Vi fick en slant av honom också till att spendera på slangar och annat för att kunna installera bevattningspumpen. Vi har ju en liten bäck rinner bredvid lotten där vi kan hämta vatten.

Vi bestämde oss för att göra våra inköp på ÖB. När vi kom dit så fick vi se att de i samma hus har öppnat en loppis. Den krävde ju ett besök. Det blev en omgång gardiner som ska omvandlas till något annat så småningom, en oerhört läcker duk i sammet som var broderad med guldtråd. En blivande väska kanske? Samt en dvd, Underbara älskade med Mikael Nyqvist. Allt detta för sjuttio kronor.

Resten av dagen tillbringades på lotten. Jag rensade i löklandet medan sambon körde jordfräsen för att få bort så mycket tistlar, brännässlor och maskrosor, som möjligt. Vi var rejält slut när vi var klara.

Vi hade haft fika och massor med vatten med oss. Trots detta så mådde sambon inte bra när vi åkte därifrån. Förmodligen hade han druckit för lite i denna värmen. Vi var tvungna att ta en sväng in på Willys för att fylla på kylskåpet. Det var inte mycket vi behövde så vi bestämde att vi skulle ta den svängen när vi ändå var ute och körde. När vi väl var på Willys så blev sambon jättedålig. Han började kräkas. Det är rätt pinsamt när man råkar ut för sånt i en butik fylld med folk. Jag slet fram en papperskasse åt honom men ändå kom det lite på golvet. Jag letade redan på en kille ur personalen så att han skulle kunna hjälpa oss. Vilken toppenkille det var. Han tog hand om allt. Sambon fick följa med ut i personaldelen för att tvätta sig. Det hämtades dricka och de tog hand om allt. Jag blev mycket imponerad.

När jag flyttade hit till stan för åtta år sedan var denna butik en ren katastrof. Det var rörigt och smutsigt och personalen var inte speciellt serviceminded. Det gjorde att vi handlade där väldigt sällan. Nu har vi flyttat, så denna Willys är vår närmaste större butik. Det har förbättrats där under åren vilket har gjort att vi handlar där lite mer ofta numera. I våras började butiken byggas om och göras större. Nu är detta klart. Man har utökat sortimendet, det är lättöverskådligt, fina färskvaror, samt att personalen har bytts ut och är numera väldigt trevliga. Jag har redan tidigare blivit imponerad och idag slog de rekord. Jag tror det får bli en "dagens ros" i den lokala blaskan.

4 kommentarer:

Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lena sa...

Tänk vad lite vänlighet betyder,det skulle det behövas mera av.
Ha de skönt i värmen,Kram

Cicki sa...

Lena: Visst är det så. Den killen räddade en jobbig situation.

Anonym sa...

Usch hemskt med solsting!!!!!! Kan ni inte köpa och sätta upp sådandär paviljongtak...tor jag såg att de kostade typ 149 kr på rusta eller var det biltema. Låter som en vettig investering.

Stor eloge till butiken! Det är sådant som gör att man blir en trogen kund!