lördag 21 mars 2015

Datorfri dag

Igår hade vi en datorfri dag. Visserligen inte frivilligt men ändå rätt bra. Det var Bredbandsbolaget som hade generalknas, eller driftstörningar som de kallade det. Första budet var att det skulle vara klart till kl 15. Men klockan hann bli 22 innan det var färdigt.

Det blev rätt nyttigt att få känna efter hur mycket mer man hinner när inte nätet fungerar. Visserligen satt jag ner och spelade något spel när jag behövde vila kroppen. Men det blev ändå mindre än vanligt. Nu sitter jag ju ändå inte speciellt mycket vid datorn i vanliga fall heller. Inte på dagtid i alla fall.

Jag tränade för första gången på 2½ vecka igår. Det kändes mest i benen att jag var otränad. Det fick bli en kort cykeltur på 2 km. Ska utöka det idag har jag tänkt.

Jag sydde också en del. Har börjat med en jeansväska i lappteknik. Det tar lite tid med att sy alla rutor på plats. Jag tror den blir bra. Vi får väl se resultatet om någon dag.

Jag bakade också och kokade potatis-och purjosoppa. Det blev så gott. Vi tycker mycket om soppa och jag har svårt att förstå att inte fler kokar sin egen soppa. Det är ju så enkelt och tar oftast inte mer tid än att värma en färdig burk. Just den här soppan tar lite tid, men då kan man ju koka i förväg och till exempel frysa in och bara plocka fram när man kommer från jobbet. Det är både billig och nyttig mat.

Jag var en sväng till frissan också. Det var veckan före jul som jag klippte mig senast. Jag borde gjort det för en månad sedan, men har så svårt för att komma mig för. Till slut blir det nästan panik istället.

Kontentan av gårdagen är att man kanske ska införa en datorfri dag då och då. Men då på frivillig basis.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Svårt att vara utan datorn (och därmed omvärlden) en hel dag. Jag har ibland försökt stänga av vid 21 på kvällen för att få ett par datorfria timmar, men det går inte så bra. Ofta har jag en massa annat att stöka med framåt halv nio eller ännu senare och då blir det en stund vid datorn efter det.

Skönt att du är så frisk nu att du kört igång med träningen.

Cicki sa...

Camilla: Jag har ungefär samma vana. Vi tittar på TV någon timme. Sedan stökar jag undan och efter det blir det datortid.