lördag 2 juni 2012

Konstiga drömmar

Jag är en riktig drömmare. Då menar jag inte att jag dagdrömmer, utan att jag drömmer mycket på nätterna. Det är konstiga, livliga och märkliga drömmar som jag sällan kan återkoppla till någon form av verklighetshändelse.

Inatt har jag drömt att jag var tillbaka på mitt gamla jobb på fruktavdelningen på Ica i Matfors. Där jobbade jag i tio år på åttio- och nittiotalet. Inatt var jag som sagt var där igen. Jag rensade bland meloner. Det var hur mycket meloner som helst. Lådor travade på varandra. Men så var där också en brödburk, en väldigt stor brödburk. En sådan där gammaldags som man liksom rullar upp locket på. Ur den plockade jag den ena dåliga melonen efter den andra och jag kunde inte förstå hur det hade kunnat bli så.

Helt plötsligt blir jag smått galen och rusar ut på lagret. Där är det fullt med folk, mest karlar. Men ingen av mina gamla arbetskamrater utan vilt främmande människor. Lagret var jättestort och det kördes truckar hit och dit. Det var lådor överallt och trångt som attan. Plötsligt märker jag att jag har håret inlindat i min duschhandduk, så som jag brukar göra när jag tvättat håret. Jag blir plötsligt lite fåfäng bland alla dessa män, men tänker ändå att det struntar jag i. Det viktigaste var för mig att få fram mer varor till butiken. Så jag skriker och frågar om det inte kommit några varor till mig, för jag har inte en enda j-vla tomat i disken. Skriker jag alltså och där slutar drömmen.

Den enda återkoppling jag kan få är att vi var på Hemköp och köpte meloner igår. Jag brukar säga att jag har en rörlig hjärna. Men jag får nog ta bort L-et och säga att jag har en ovanligt rörig hjärna. I alla fall på nätterna.

3 kommentarer:

Moster Ma sa...

Jag bakar drömmar idagloksom för att få lite värme från spisen.

Cina sa...

Ojojoj! Vaknade du verkligen utvilad efter den drömmen????
Visst är det väl märkligt vad man kan drömma!
Trevlig lördag till er!

Cicki sa...

Moster: Det lät ju himla gott. Synd att det är så långt till dig.....:-)

Cina: Nja, fast det är nog mer vädret fel att jag känner mig trött idag.