tisdag 15 maj 2012

Största grytan

Igår var det storkok här hemma. Vi hade köpt färsk vitkål när vi veckohandlade. Det skulle jag använda till att göra vitkålsministrone av. Det är en oerhört god och matig soppa.

När jag stod där och skulle börja hacka grönsaker, så bestämde jag mig för att göra dubbel sats. När jag hackat alla grönsakerna inklusive vitkålen så inser jag att den vanliga soppgrytan inte kommer att räcka till. Som tur är så har vi en 10-liters kittel, så den åkte fram.

Mycket soppa blev det, om man så säger. Vi åt ordentligt igårkväll, samt att jag frös in fyra byttor också. Så nu har vi soppa så vi klarar oss ett tag. Gott!

Till allt det här bakade jag "Det lustiga brödet" som finns som recept i Anna Bergenströms första kokbok (tror jag det är i alla fall). Det är ett vansinnigt gott och lättbakat bröd. Så där segt och luftigt som ett soppbröd ska vara.

Idag är det loppisrunda på G. Få se om jag har några fynd att visa upp när vi kommit hem igen.

5 kommentarer:

Christina sa...

Vad nöjd man känner sig efter ett storkok och en välfylld frys :-)
Tänk, jag har fortfarande inte kommit mig för att baka det där brödet som du har pratat om så många gånger.
Nu måste det bara bli av.

Cina sa...

Mmmmm. Låter gott!

Cicki sa...

Christina: Jobbet är ju oftast detsamma om man gör mycket eller lite. Det känns gött att ha det där att ta av när de dagarna kommer när man inte orkar mer än värma något från frysen.

Cina: Det är det också.

Camilla sa...

Perfekt att ha färdig mat i frysen!

Cicki sa...

Camilla: Visst är det bra. Ibland har vi dåliga dagar bägge två och då är det perfekt att ha något som bara behövs värmas.