lördag 12 maj 2012

Kyckling, potatis och kollijox

Dagens middag bestod av kycklinglår som kryddats rejält med Piffi Allkrydda. Den passar verkligen till allt. Till det gjorde jag halverade bakpotatisar som penslats med olivolja och kryddats med flingsalt och mald fyra sorters peppar. Jag slängde även i några halverade lökar som fick steka med. Allt fick gosa ihop sig i ugnen i en dryg timme.

Sambon rörde ihop en kollijoxröra av creme fraiche, rödlök, vitlök, sambal oelek, tomatpuré, limesaft, salt och peppar.

Gud så gott allt blev.

4 kommentarer:

Christina sa...

Vad det är härligt med mat :-)

Cina sa...

Det låter väldigt gott!
Härligt!

Cicki sa...

Christina: Visst är det. Och det är kul att laga mat tillsammans.

Cina: Ibland är det enklaste det godaste.

engelsson sa...

Det där lät gott.. Kasta mörkrumsprylar..nee vet du vad..du har en klok sambo..kram på dig