tisdag 8 maj 2012

Min älskade nörd

Sambon är ju lite nördig när det gäller datorprylar och vad man kan använda de till. Sedan han fick sin iPhone så har den blivit hans nya leksak. Appar hämtas och används till de mest märkliga saker.

Det senaste nu är en app som man använder när man promenerar. Den mäter hur långt man går, hur lång tid det tar, vilken genomsnittshastighet man går på och hur många kalorier man förbrukar. Effekten av appen är att sambon tycker det är roligare att ta de där dagliga promenaderna. Det är ju en positiv effekt som det gäller att uppmuntra.

Till och med jag börjar tycka det är rätt kul att ha koll på hur man blir snabbare och orkar mer. Men att ta steget till att lägga till en sådan app i min egen smartphone tror jag inte jag tänker göra. Där går gränsen för min nördighet.

6 kommentarer:

engelsson sa...

Hehe..måste erkänna att det där lät kul..kram på dig..o tack för dina kommentarer..

Ingabritt - after work sa...

Naturligtvis blir det roligare med appen. Jag har RunKeeper både när jag joggar, cyklar och promenerar. Nu kollar jag tillbaka vilka tider jag hade motsvarande tid förra året. Länge leve appen! För att inte tala om glädjen över EasyPark, aldrig mer problem med att springa tillbaka för att slippa böter, nu betalar jag för den tid jag parkerar. Länge leve appen igen!

Camilla sa...

Det där är ju en kanonbra grej. Jag använder en sån app när jag springer. Då kan jag tävla mot mig själv och framför allt kan jag se hur långt jag sprungit och det är inspirerande.
Du får lägga till en geocachingapp i stället ;). Jag kan rekommendera appen c:geo.

Cicki sa...

Engelsson: Det tycker jag också. Jag måste bara få sticka ut hakan lite....:-)

Ingabritt: Jag är nog bara lite senfärdig. Var det när det gällde Facebook också. Nu har jag lagt till appen Gå för hjärtat. Becel skänker ett antal kronor till hjärtforskning för varje kilometer man går.

Camilla: Det är väl bara jag som egentligen är totalt ointresserad av teknikgrejer. Men jag kommer snart igång med app-användandet också. Måste bara få vänja mig. Ska kolla på geocachingappen så får vi se.....:-)

Bloggblad sa...

Jag har en gammal stegmätare som jag alltid har på mig. Den har en massa bra funktioner, och jag tävlar ständigt mot mig själv.

Cicki sa...

Bloggblad: Nu har jag laddat ner appen Gå för hjärtat, så nu är jag också lite nördig....:-) Skulle invigt den igår när jag gick till gympan, men då hade jag glömt att aktivera GPSen så det får bli imorgon istället.