tisdag 10 januari 2012

Vackert ord

Jag har hört ett otroligt vackert ord ikväll. I och för sig inget nytt, ord men ett mycket klokt ord. Sagt av en klok kvinna i dansbandet Häggarna.

UTVECKLINSBAR!

 Visst är det fint? Det innebär att vi alla är utvecklingsbara, var och en på vårt eget sätt.

7 kommentarer:

engelsson sa...

Låter som ett utmärkt bra ord..kram

Camilla sa...

Fantastiskt bra ord! Alla är vi utvecklingsbara på olika sätt. Alla är vi lika värda och ska vara lika stolta över att vara just JAG.

Cicki sa...

Engelsson: Jamen eller hur!

Camilla: Precis. Det var så hon sa, den där kloka tjejen.

Cina sa...

Bra ord! Sätter inga gränser utan passar på var och en! Sånt gillar jag!
Fast du har uträttat underverk, Cicki! Som du stöttat din sambo, väninna, Melinas familj, sytt och pysslat, vänder på varje krona för att det ska bli rätt. Du gör underverk! Men allt känns också hopplöst jobbigt när man inte får sova. Det blir "onda cirkeln". Hoppas du snart, snart kan koppla av lite och få din skönhetssömn!
(fast vi är visst tillräckligt vackra som du skrev hos mig! ;!)

Ingabritt - after work sa...

Visst är det väl underbart att vi har potential att utvecklas hela livet. I en eller annan form. Vi utvecklas ständigt utan att direkt kunna säga att det hände då eller då. Ibland kan man ju uppleva saker och ting som man vet förändrade sin person men insikten om att det finns saker och ting att utveckla hos oss och vetskapen om att man är utvecklingsbar är värdefull. Jag drar mig till minnes en gång när jag skulle ha anställningsintervju och mitt emot mig satt en kvinna i sina bästa år. Hon hade gedigna kunskaper om själva verksamhetsområdet men när det kom till mjukvaran var det sämre bevänt. På frågan om vad hon uppfattade som sin styrka höll hon aldrig på att sluta men när sedan frågan om vilka sidor hos sig själv hon tyckte hon behövde utveckla blev svaret kort och utan eftertanke - Inga!. Hon hade inga sidor hon behövde utveckla. Om hon fick jobbet? Nej, inte det. Det hade ju varit trist med en medarbetare som inte kunde växa med uppgiften. UJ Uj Uj, det här blev lååååångt!

Cicki sa...

Cina: Visst är det fint. Vi kan ju se det extra mycket hos våra söner. Och tänk så vi har utvecklats som mammor. Inatt har jag faktiskt sovit riktigt skapligt. Jag testade djupandning och kunde somna om på det viset.

Ingabritt: Det är synd om människor som tror att de nått sin bästa potential. Tänk att tro att man inte kan lära sig något mer nytt. Det skulle skrämma mig om jag trodde så. Då har man ju inget att se fram emot.

Cicki sa...

Jag kan ju se när jag läser igenom det igen att jag borde behöva utvecklas lite i både stavning och kommatering......:-)