onsdag 5 september 2012

Hemma igen

Det finns en sak som är oslagbar när man varit borta ett tag. Det är att få lägga sig och sova i sin egen säng. Det är en höjdare. I alla fall när man har en värkig kropp.

Vi kom hem sent igårkväll. Nu finns det mycket att smälta, för vi har haft många fina dagar tillsammans med mina barn. Några har jag ju redan berättat om.

På lördagen var vi till sonen och städade. Det var roligt att märka att han numera städar ganska bra själv. Så det var inte alltför tröttande. Dessutom var vi ju fyra man stark plus sonen. Han har slängt ut nästan alla sina möbler från vardagsrummet. Nu är det där det ska tapetseras och målas. Det ska hans pappa med sambo fixa. Sedan ska sonen köpa ett helt nytt möblemang dit. Vi var ju och tittade ut möbler på Ikea när han var hos oss i somras. Så det är i princip bara för honom att åka till Ikea, göra en beställning och få allt hemkört.

Kvällen tillbringades som vanligt med god middag och kortspel på det.

På söndagen vaknade vi till en regnfri dag, så vi bestämde att det var svampskogen som gällde. Det var rätt häftigt att återse mina gamla svampställen. Lite nostalgiskt blrv det när vi var in på ett ställe där mamma och jag plockat mycket svamp och barnen varit med sedan de var små. Nu hittade vi inte så mycket på just det stället. Det var gula kantareller vi var ute efter. Ingenting annat.

Vi fortsatte att köra den skogsbilsvägen där jag visste att det fanns ett annat bra ställe. När vi kom dit så var det redan folk där, så vi fortsatte tills vägen tog slut. Där gick vi in och hittade hur mycket kantareller som helst. Det var bara att gå och plocka. Där lyckades jag irra bort mig ett tag. Det var ingen täckning på mobilen så jag blev lite svettig ett tag. Då kom jag på att jag kunde använda musiken jag hade sparat. Så där gick jag i skogen och spelade Pink på högsta nivå i förhoppning att någon skulle höra mig. Helt plötsligt hör jag någon tuta vid bilen och då hade jag det ljudet att gå efter. När jag äntligen såg bilen och kunde göra mig hörd med rösten så sprang jag på ännu mera kantareller.När alla fyra var samlade vid bilen fikade vi och rensade en del redan på plats. Vi bestämde att testa på ett ställe till. Det var där det redan var folk. Vi åkte tillbaka och svängde in där, men valde att åka en liten bit till. Där gick vi in i skogen och nästan på en gång hittade vi ett ställe som var som hämtat från en svampplockares våta dröm. Vi hade fullt sjå att inte kliva på svamparna. På det stället var det väldigt stenigt och svårgått, så när vi plockat rent så vände vi tillbaka till bilen, för hemfärd.

När vi kom hem rensade vi det vi inte redan rensat i skogen. Uppskattningsvis hade vi fått ihop10-12 liter när det var färdigrensat och skuret i bitar. Sonen kom på kvällen så då åt vi varsin rejäl svampmacka till förrätt. Kvällen efter åt vi fläskfilégryta med kantareller. Ändå blev det tolv rejäla påsar för infrysning. Det var gott att få sex av dem med sig hem.

Måndagen ägnades åt klädvård. Jag hjälpte dottern ändra hennes bröllopsklänning och kortade ett par jeans åt henne. Kroppen var dessutom rätt mör efter svampplockningen så en vilodag var välbehövligt. Tisdagen var det hemresa på plus att dottern hade tvättstuga. Hon tvättade upp det mesta åt oss också, så det är bara att plocka in rent i skåpen för oss idag. Idag är det uppackning och fyllning av kylskåp som gäller. Det räcker som en början till att återgå till vardagen.

1 kommentar:

Ruta Ett sa...

Finns inget så skönt som den egna kudden...
Vilken tur att du kom tillrätta! Jag kan lätt gå vilse i skogen.