måndag 16 april 2012

Trassligt

Ända sedan tidigt åttiotal så har jag nästan alltid använt mig av polyestertråd. Oavsett vilket material jag har sytt i, så har polyestertråden varit överlägsen kvalitetsmässigt. Den håller bra och trasslar sig inte. Varje gång jag av någon anledning fått tag i en bomullstråd så har jag svurit ve och förbannelse. Det gör jag även nu.

I höstas när vi var i Sundsvall och jag skulle sy en massa grejer till sonen så köpte jag ny vit tråd. Jag tog fel helt enkelt och köpte en bomullstråd, en stor rulle dessutom. Så nu håller jag på att bli vansinnig över en tråd som krullar upp sig och som beter sig aningen mysko mellan varven. Snart kastar jag bort fast nästan halva rullen är kvar. Ggggrrrrrrrrrr!

Som tur är så har jag en helt oöppnad vit och stor polyesterrulle.

6 kommentarer:

Charlotte sa...

Kan bara hålla med dej, tappat bort den röda tråden och fått trassel, mer trassel i livet! Vet inte vart jag ska hitta den rätta tråden! Men jag väntar med spänning på skott av blomman! Kram

AprilSus sa...

Ibland så lönar det sig att göra sig av med sådant som trasslar till det för en i livet. ;)

Kramis!

Cicki sa...

Charlotte: Min trassliga tråd är vit så jag vet inte om jag kan hjälpa dig.....:-) Skämtar bara. Hoppas du hittar din röda tråd till slut och än en gång så tänker jag INTE önska dig lycka till med skotten.

AprilSus: Feng sjua lite kanske....:-)

Christina sa...

Håller helt med AprilSus ;-)

Pysselpralinen sa...

Jag har upplevt samma irritation, bra märkligt att det kan vara sån skillnad!

Cicki sa...

Christina: AprilSus är klok....:-)

Pysselpralinen: Nu är den tack och lov slut. Jag har bara en halv spole undertråd kvar.