onsdag 22 februari 2012

Smart reklam

Igår på de regionala nyheterna så berättade man att Stockholms läns landsting är snålast i landet med att ge bidrag till barn som behöver glasögon.

Idag meddelar samma nyhetsprogram att Smart Eyes skänker ett par glasögon per år till barn upp till åtta års ålder, om man visar upp giltigt läkarintyg.

Som mamma till två glasögonbärande barn så vet jag hur mycket sådan hjälp betyder.

Smart drag, Smart Eyes.

8 kommentarer:

Charlotte sa...

Trodde det bidraget var borta totalt! Övrigt så tycker jag att även vuxna borde få bidrag, man kan ju inte rå för sitt synfel och dyrt är det!

Lippe sa...

Smart drag!! Och dessutom en knäpp på näsan till Landstinget! :)

Cicki sa...

Charlotte: Jag tycker som du att även vi vuxna skulle få någon form av hjälp till glasögon. Som medicin med någon sorts högkostnadspeng.

Lippe: Visst är det både smart och en knäpp på näsan. Hörde sedan att även Lensway tydligen hoppat på samma tåg.

Ingabritt - after work sa...

Jag tycker absolut att det borde gå att vara litet generösare med bidrag till tekniska hjälpmedel. Kanske med behovsprövning. Jag har också haft två glasögonbarn och minns med fasa hur synen ständigt försämrades och glasögon skulle bytas för att inte tala om när det skulle till med linser.

Mångmamma sa...

Ännu ett skäl till varför jag gillar Smart Eyes! :)

Cicki sa...

Ingabritt: Dottern var fenomenal på att paja eller tappa bort sina glasögon stup i kvarten. Så de där kronorna man fick i bidrag var väldigt värdefulla. Numera så får man ju nästan ingen hjälp alls till tekniska hjälpmedel.

Mångmamma: Vi har bara haft Smart Eyes här i stan i några månader så jag har inga erfarenheter av dem än.

Vonkis sa...

Tycker det känns ledsamt att barnfamiljer med "glasögonbarn" ska behöva förlita sig på välgörenhet istället för att kunna lita på att samhället ställer upp för den som behöver.

Cicki sa...

Vonkis: Man kan ju tycka att det inte ska vara så.