måndag 7 februari 2011

Royalty

När min och min kollegas bok kom ut för drygt tio år sedan, så skedde det på ett litet bokförlag. För ca ett år sedan fick jag papper om att det lilla förlaget hade blivit uppköpt av ett större bokförlag, Studentlitteratur. För mig blev det bara ett "jasså", samtidigt som jag kände att boken hade i alla fall kommit till ett förlag som vände sig till rätt målgrupp.

Jag har sedan fått papper då och då från det nya förlaget, men det har mest varit på informationsplanet. Så när jag idag öppnade ett nytt kuvert från dem, var jag inställd på mer info.

Men hej vad jag bedrog mig. De ville veta mitt kontonummer för jag har royalty att hämta! Kul! Ingen större summa, men ändå blev jag väldigt glad. Nu undrar jag bara var all annan royalty tagit vägen? Jag trodde nämligen att boken inte såldes längre eftersom jag inte hört något på åtta-nio år. Eller så är det så att nu har den hamnat rätt och blivit populär igen.

Jag kan i alla fall konstatera en sak, man blir inte rik som författare om man inte heter Guillou eller Marklund i efternamn.

14 kommentarer:

Smycka sa...

Grattis! Det var vällan roligt! Vad är det för bok ni har skrivit? *nyfniken* =o)

Trebarnsmamman sa...

Nä, man blir inte rik som författare! Men alla slantar små är härliga ändå! GRATTIS!!!!!!

Pärlmudden sa...

Härligt!
Kram o grattis!

Anonym sa...

Stor grattis! Det var ju fantastisk att läsa. Men, nu få du berätta vad det är för något!

Cicki sa...

Smycka: Vi kan kalla det för en föräldrahandbok.

Trebarnsmamman: Å du rimmade.....:-)

Pärlmudden: Tack

Ela: Tack. Som sagt var så är det en sorts föräldrahandbok.

Le Loup sa...

Vad bra! Grattis :)

Spader Madame sa...

Congrats!

Cicki sa...

Shirouz, Spader: Tackar...:-)

Mångmamma sa...

Vad glad jag blir!
Har lånat ut mitt exemplar till min unga väninna S som är kontaktförälder/familj åt en tonårsflicka - än så länge utan diagnos eftersom hennes biomamma motsätter sig en utredning!
Grattis!

Cicki sa...

Mångmamma: Vad bra att den kommer till nytta. Trist att hon inte får komma på utredning. Det underlättar så mycket för alla parter att få svar på en massa frågor. Även barnen/ungdomarna mår oftast bra att få veta vad det är som inte stämmer.

Christina sa...

Jag tycker du ska ta kontakt med det förlaget som har rättigheterna nu, och fråga.Det kan ju hända att du har royalty att fordra?

Cicki sa...

Christina: Man kanske borde göra det. Jag vet inte hur det går till i den där världen.

Cina sa...

Vilken rolig nyhet! Håller med Christina, ta kontakt med förlaget och kolla. Det skadar inte! Låter som en föräldrarhandbok är något som jag kan läsa?????

Cicki sa...

Cina: Den skulle nog passa dig. Tog fram gamla papper igår och hittade en del intressant, så jag ska kolla en del saker med det nya förlaget.