tisdag 12 oktober 2010

Tur som en tok

Vi har tvättstuga idag och det börjar lida mot sitt slut. Jag var nyss ner och tömde sista maskinen för att lägga i det i torktumlaren. Bland alla vita trosor, vita t-shirts och handdukar så ligger det en illröd gästhandduk som det står God Jul på. Jag fick nästan hicka. Jag är väldigt noga med att hålla de vita plaggen vita. Inte grådaskiga eller gulnande utan vitvita.

Någon har alltså slarvat och glömt en röd handduk i tvättmaskinen. Vi brukar vara noga och snurra på trumman innan vi fyller på med vår tvätt. Idag missade vi det. Vi har kunnat få alla våra vita saker förstörda för någon annans slarv. Sånt blir jag irriterad över. Men nu hade jag tur som en tokig, som inte behövde stå där mer rosaflammiga trosor. Tack, någon där uppe för det!

6 kommentarer:

Smycka sa...

Ibland ska man ha tur! =o) Hade ju varit jättetråkigt allt det vita hade färgats.

Christina sa...

Vardagsskräck ;-)

Le Loup sa...

Åh, vilken tur! Jag ogillar ganska starkt att ha tvättstugan eftersom jag tycker att det är så förbålt tråkigt så jag morrar nästan vid varje nedgång till tvätten, hade jag hittat en röd handduk bland min vit-tvätt hade jag troligen gläfst (hmm, "gläfst?) också.
Åt kopiösa mängder choklad igår för att trösta mig så jag gick antagligen upp ett kilo, passar bra det inför vintersäsongen, då ska man ju vara vinterfodrad :D

Cicki sa...

Shirouz: Det där med tvättstugan är rätt OK. Vi har ju kvar vår gamla tvättmaskin i lägenheten i nödfall men det är trångt att hänga så jag tvättar i de gemensamma en gång varannan vecka. Det tar fyra timmar och sedan är jag av med det. Jag går ju emellan så jag är sällan där nere långa stunder. Bara när jag ska vika och då har jag radion inkopplad på mobilen så jag har lite musik i öronen. Men jag blir så trött på slarviga människor. Det är kvarglömd tvätt stup i kvarten.

Lillaviola sa...

Eftersom jag är en tvättmästares dotter,så blandar jag friskt med min tvätt!

Mina nära och kära svär sig förtvivlade och jag rycker lite lätt på axlarna. Tyvärr! För ibland blir det inte så bra( fast det erkänner jag nog bara här)

Ta väl hand om dig! kram Viola

Cicki sa...

Viola: Så där är min kära syster också. Jag höll på att få krupp varje gång när jag såg mina ömt vårdade vita barnkläder få en gråaktig nyans efter någon tvätt hemma hos syrran....:-) Hennes barn ärvde nämligen efter mina ungar.