tisdag 16 februari 2010

Ny jeansväska

Nu har jag sytt klart en jeansväska. Ett tag var jag färdig att ge upp för det kändes inte bra. Eftersom jag inte gillar ufo:n (unfinished objects) så fortsatte jag att trula på. Nu är jag glad att jag gjorde det för jag är helnöjd med slutresultatet.




Inspirationen till den här väskan fick jag när jag väntade på min fikakompis efter mammografin. Då gick jag runt och tittade i affären. På Lindex fanns en väska som jag fastnade för.Det var den som inspirerade mig. Naturligtvis är denna ur mitt eget huvud men idén kom där.

Jag har sytt ihop jeanslappar och quiltat i sömmarna. Det är fiberfyllnad mellan yttertyg och foder för att ge det fluffiga intrycket efter quiltningen.
Handtagen är flätade och dekorerad med lite spets över sömmarna. Jag har även dekorerat med lite knappar för att möta det tuffa med lite romantik.

Som vanligt är det gott om fickor invändigt. Jag älskar fickor.

För den som vill se större bilder och mått så finns den upplagd på hemsidan.

4 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Det där lilla extra du lagt ned på handtagen blev en bra detalj!

Cicki sa...

K-häxan: Roligt att du tycker det. Jag var lite osäker på om det var bara jag som tyckte det blev en extra piff....:-)

Polargrevinnan sa...

Jag har suttit och läst bakåt i din blogg. vad mycket bra och vettigt du skrivit.
Jag har också tänkt på vad vi lämnar efter oss. Tittar ibland i gamla album och barnbarnen tycker det är roligt att se sig och sina föräldrar. Jag tror att man ska kosta på sig lite papperkopior, vid större högtider t.ex.
Vad duktig du är - toppenväska och kul detaljer.
Du är verkligen en person som kan göra flera saker samtidigt - javisst, vi kvinnor kan ju det.
Ha en fortsatt bra vecka.
Kram Viola

Cicki sa...

Viola: Vad snäll du är som kallar mig klok.....:-) Ibland har vi väl våra ljusa sidor lite till mans. Man ska nog göra som du säger, spara ner vissa saker på papper. Hur kul är det att visa bilder på datorn. Visst kan man ju lägga det på en dvd och visa på TVn men det är inte samma sak som att sitta och bläddra i ett album. Det är kanske därför som schrapbooking har blivit så populärt. Det är ett sätt att spara ner sina minnen.

Jag kan inte göra så många saker på en gång som det kanske tycks. En gång i världen kunde jag det men inte sedan jag blev sjuk. Koncentrationen är mycket störd. Men jag har mina knep så det fixar sig rätt bra ändå.