söndag 7 juni 2009

Kalas för en fyraåring

Nu har vi firat Ebba ordentligt. Vi har "snujjat" och dansat och sjungit Mamma Mia. Den fröken kan få mig till att göra saker som min kropp inte alltid gillar. Men det är det värt. Jag blir glad ända in i hjärtat av henne. Hon är verkligen min lilla trollunge, känns det som.
Här mannekängas det i ny klänning och solhatt som jag sytt åt henne. Klänningen blev kanske lite stor men det är bättre att få växa i något än att det är för litet på en gång.
Eftersom mitt smyckeskrin är en populär leksak så gjorde jag en liten utrensning så hon fick egna halsband. Hon var överlycklig över dem. Vem har sagt att barn måste ha en massa dyra och lyxiga prylar?
Amadeus på mamma Carinas arm. Han fick en solhatt som jag sydde igår. Modellen har jag tagit från en damhatt och gjort om lite.

Här ska det huggas in på tårtan. Ebba har här en klänning som jag fått av en kompis, när hennes döttrar vuxit ur den. Jag lagade och fixade till den och den sitter helt perfekt på lilla fröken.

8 kommentarer:

madde sa...

åh va fina klänningar du gjorde cicki=)
kram

Christina sa...

Wow, den prickiga klänningen blev ju jättefin, den ser inte ett dugg för stor ut, tycker jag som gillar stora kläder som man kan vifta på armarna i ;)

Bloggblad sa...

Så söt klänning! Och tuffa hattar. Jag blir så himla sysugen när jag ser sånt här. Sydde i stort sett alla barnens kläder - och hattar/kepsar när de var små.

Barnbarnet har jag inte sytt nåt enda till, av en enkel orsak: Modern köper säckvis med kläder av en något äldre kompis, alltså kompisens barn är äldre, så hon har mer än mycket kläder och skulle förmodligen inte ens märka om det kom nån hemsydd klänning från mormor.

Cicki sa...

Madde: Det är bara den vita med svarta prickarna jag har sytt. Den rosa är efter Pernillas flickor.

Christina: Den blev kanske lite lång men hon är jättefin i den. Så efter allt sprättande och elände så blev jag nöjd till slut....:-)

Bloggblad: Du får väl sy något åt dig själv....:-) Förr sydde jag både mina och barnens kläder själv. Det där vita med svarta prickarna blev över efter en examensklänning jag sydde åt dottern när hon var tretton.

Hon har ju tur din dotter som kan köpa begagnat. Barnkläder är ju så dyrt. Fast sydde du en så skulle den ju bli alldeles ny och speciell.....:-)

KB sa...

Vad fin Ebba är i den prickiga klänningen du sytt. Det är en jättegullig modell på små prinsessor tycker jag. Ska själv sy ett par, när jag sytt klart midsommarklänningarna. Hatten är som pricken över i tycker jag!

Kram

KB

Spader Madame sa...

ÅÅÅÅÅ vilka härliga bilder och vilka sköna känslor du förmedlar! Du är verkligen en syskonstnär Cicki!

Cicki sa...

KB: Ebba sa hela tiden igår: "Titta, jag är en prinsessa".....:-) Visst skickade jag det där hattmönstret till dig. Den är jättesöt. Jag ska göra om mönstret till Amadeus hatt lite grand. Vill nog ha brättet lite bredare. Men jag hade inte tid att göra om den nu så den fick duga som den var.

Spader: Det är så roligt att få göra såna här saker mellan varven. De blir ju så söta, de små liven när man gjort något eget till dem....:-)

KB sa...

Klart att hon är en prinsessa, hon har ju också alla "kronjuvelerna" på sig! Jo, jag har hattmönstret, ska försöka göra en till det minsta A:et! Fast den damen är mera en kepsprinsessa! Pappa har ju keps...

KB