torsdag 8 januari 2009

They did it again

Försäkringskassan är en rent otrolig organisation. Den verkar leva i sin egen lilla värld, där man inte behöver ta hänsyn till människors behov.

Nu har de konstaterat att de har så dålig ekonomi, att de inte kan göra utbetalningar till alla som behöver. Så folk som har rätt till föräldrarpenning, sjukersättning och bostadsbidrag får vänta.

Undrar om dessa stackars drabbade kan säga till sin hyresvärd att de inte har några pengar, så värden får vänta med hyran?

Detta är helt sanslöst!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag hörde det på radio idag! Så jag kan nog se mig i stjärnorna om pengar denna månaden :( Tur att man efter år med fp och sp har lärt sig att trolla med knäna, för jag tror faktiskt inte jag haft korrekt inkomst en enda månad på typ tre år. Först får man ingenting, senda får man en klumpsumma, sedan får man ingenting osv. Man blir helt hysterisk och expert på att förhala räkningar :(

Cicki sa...

Det är så sjukt, så det är inte klokt. Jag såg att Clas Malmborg, eller vad han heter deras GD, har avgått. Han vill väl inte vara chef för något som inte funkar.

Anonym sa...

Ska man skratta eller gråta? Och både Håkan och jag som tagit ut en hel del fp i december för att få långledigt, när får vi månne dom pengarna? Jag hade ju tänkt mej den 27 januari, men haha... det verkar inte så, va? :-(

Tussegumman sa...

Försäkringskassan blir mer och mer dominant institution. De måste väl också kunna få domar på sig precis som CSN fick när handläggningstiden blev hur galen som helst och studenterna inte fick sina pengar i tid.

Känns bara oroligt att de drar in på allt när det gäller sjukersättning och sjukpenning. Vad är det för värld vi lever i. När man inte ens får vara sjuk och när läkaren sjukskrivningsintyg ifrågasätts från FK. De ger sig på de som redan har förlorat inkomst då de är sjuka. Ha det gott/Kramar Tussegumman

Cicki sa...

Annika: Jag hoppas verkligen att ni får era pengar någorlunda i tid. Vi vanliga dödliga måste minsann betala våra räkningar i tid.

Tussegumman: Som läkare skulle jag bli mycket upprörd för man ifrågasätter ju deras kompetens att avgöra om en människa är arbetsför eller inte. 2004 när mitt sjukbidrag skulle omprövas så blev jag ju ifrågasatt. Min läkare och min sjukgymnast visade upp tester att jag inte var arbetför. FK ansåg att jag var det, trots att de fyra år tidigare inte ansett det. Efter ett års strid så skickade Fk mig på utredning på deras eget utredningsjukhus. Där kunde de påvisa att jag var inte arbetsför, vilket ju min läkare också sagt. Detta äventyr kostade Fk drygt 50 000:-. Pengar som de kunnat använda bättre.

Le Loup sa...

Det är inte klokt att det får vara så här.
Medan de har stängt fler och fler fk-kontor och ägnat tid åt reklamkampanjer (den tv-reklamen retade mig något oerhört...) så sitter folk i telefonköer till FK, eller får inte sina pengar i tid. Eller får slåss för att bevisa att de inte mår bra. Helt sanslöst...
Som tur är, så finns det bra personal fortfarande i vissa fall, men jag tänker som så, hur lång tid tar det innan de, i sin tur blir utbrända? Det borde inte få vara så här, men, men...

Hilda sa...

Det är HELT sanslöst är vad det är. Min mamma jobbar som anställd på försäkringskassan men hon jobbar med pensioner och hon har metervis med högar och det enda hon kan göra är att beta av en efter en och vara tacksam för att hon har jobbet kvar. De har ju sagt upp massor med anställda. Jag bara väntar på att hon ska klappa ihop eller nåt. Kram på dej.

Cicki sa...

Shirouz: Den där reklamkampanjen retade gallfebern på mig också. Jag slogs ju med dem under hela 2004. Då mötte jag både bra och dåliga handläggare. Tyvärr så verkar de bra handläggarna sluta, för de orkar inte vara kvar.

Hilda: Stackars din mamma. Hoppas hon inte går in i den berömda väggen. Jag har en väninna som jobbade på Fk. Hon slutade för hon stod inte ut med att se alla människor som mådde dåligt och som blev överkörda av Fk.