söndag 22 juni 2008

Kärt besök

Igårkväll fick sambon och jag ett oväntat, men kärt, besök. Vi skulle precis sätta oss att äta när det ringde på dörren. Förvånat tittade vi på varandra. Vi väntade inget besök. När jag öppnar står bonussonen J, svärdottern C och en strålande Ebba utanför. Gissa om det blev pussar och kramar. De hade varit och bytt till sig en barnvagn till den kommande Amadeus. Det var i vårt område, så de tyckte de att när de ändå var så nära, skulle de hälsa på. Ett mycket bra beslut, tyckte sambon och jag.

Vi åt medan de väntade och sedan blev det fika. Ebba for runt och delade med sig av sina gracer. Hon lånade mitt flugparaply, som man ska ha ovanpå maten, när man sitter ute. Det kunde man ha på huvudet upptäckte hon. Då var det kul att pussas igenom det. Det var två veckor sedan vi träffade dem senast och det märktes en enorm skillnad på Ebbas tal. Nu pratar hon lite längre meningar. Även ordförådet har blivit större. Ett ord som hon använde ofta var "Okej". Det säger hennes mamma hela tiden så det är ju inte så konstigt att hon snappat det.

C berättade att det fanns ingen barnvagnsväska med till den här vagnen och deras gamla passade inte. Så vi släpade fram alla tyglådor och valde och vrakade tills vi hittade det perfekta tyget. Sedan blev det måttagning och diskussion av modell. Nu kommer det att bli ett riktigt provexemplar. Blir det lyckat, kan det få ingå i sortimentet. Som J sa, så blir det ju levande reklam, som kommer att vandra på stan i höst.

När de gick så ropade Ebba från hissen: "Hejdå faffa". Det värmde, såg jag, eftersom hon fortfarande är lite avvaktande mot honom, även om det blivit bättre.

2 kommentarer:

Hilda sa...

Jag förstår att det värmde. Det finns inte mycket som slår tillfället när barnen faktiskt börjar tilltala en med namn. Kul att de kom förbi och överraskade er!

Anonym sa...

Ja, när den dagen kommer lär det inte direkt bli några överraskningsbesök... 140mil... nä, hihihi...
Må så grankott... mgm som fortfarande jobbar på med att få ok dator, igen...suck...