söndag 8 juni 2008

Odlingssöndag

Idag har vi varit på lotten halva dagen. Vi åkte dit vid tretiden för att undvika den värsta värmen. Det var ju bara potatisen som tidigare kommit i jorden. Idag satte vi charlottenlök och silverlök. Vi sådde rödbetor, morötter, palsernackor, salladslök, squasch, ärtor och snackpaprika. På kul petade vi även ner några melonkärnor. Få se om det blir nåt. När vi varit där en stund kom det en man och undrade om någon av oss var Mike. Mike är han som egentligen har lotten. Vi har ju fått en del av den för att hjälpa Mike med vattning och ogräsbekämpning.

Vi var ju tvungna att säga att ingen av oss hette Mike. Då undrade han vilka vi var så vi förklarade förhållandena. Då visade det sig att Mike bett denna man att rensa ur i jordgubbplantorna och ta sticklingar som Mike skulle kunna ta med sig ner till sin sommarstuga i Skåne. Vi som tänkt att få skörda av detta underbara jordgubbsbestånd. Men mannen visade sig vara jättetrevlig och han berättade en massa för oss om den där marken. Det var han ursprungligen som odlat upp den och bland annat satt jordgubbsplantorna. Han hade även satt lök, rabarber, jordärtskockor och citronmelliss.

Mike hade varit där i veckan och slyat med röjsågen. Han hade slyat ner all rabarber och en stor del av citronmellissbeståndet. Det är så med Mike. Allt ska gå så fort och skulle helst ha skett i förrgår. Tur vi hade hunnit tagit rätt på en del av rabarbern redan.

Den trevliga mannen berättade också att där vi har valt vårt land var det betydligt bättre jord än där Mike valt. Så vi blev ju jättenöjda. Det blev en trevlig bekantskap och han skulle titta över vid andra tillfällen när vi var där. Nu har allt kommit i jorden så nu får det gärna komma lite regn. Det är bra för päran, som vi sa hemma i Norrland....:-)

2 kommentarer:

Gunilla sa...

vinkevink..*S*

Hilda sa...

Vad härligt det låter! Tänk om några månader vad ni kommer få skörda.