onsdag 17 december 2008

Vilka fina ungdomar det finns

Idag har vi hämtat hem vår nygamla soffa. När vi ska bära in den i huset så uppstår ett litet problem, det går inte att spärra källardörren. Jag går in och tittar om det finns något man kan använda. Då kommer det två unga killar, sådana där tvåmeterstyper i sexton-sjutton års ålder. Jag frågar om de har lust att hjälpa till med en sak. "Självklart", svarar de fast de inte har en aning om vad de ska hjälpa till med. Min tanke var att de kunde hålla upp dörren medan vi lyfte in soffan.

Just då kommer sambon med en låda vi hade i bilen och spärrar upp dörren med den. Jag säger till killarna att de slapp att vara dörrvakter, samtidigt som jag tackar dem för att de var villiga att ställa upp.

Vi börjar baxa ut soffan ur bilen när det kommer två unga killar till. De frågar om de kan hjälpa till att bära. Det är klart vi tackade ja till det. Killarna hjälper sambon att bära upp soffan, medan jag flyttade på bilen. Allt gick lätt som en plätt.

Heder åt dessa ungdomar.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det finns väldigt många fina ungdomar! Alltid skönt med lite hjälp :)

Anonym sa...

Men jag skrev det pappa har ringt, han bjöd oss till julafton men jag sade att vi hade planer då (fast vi har det inte längre) o då sa han kom på annandagen och jag tackade ja! Jag skrev i min blogg om dagens tandläkar besök men det försvann visst:( dom drog ut min tand 2,5 h, 4 bedövnings sprutor, o 3 olika tandläkare tog det för att få ut den såååå hemskt för den var krokad i nerverna! Kram

Anonym sa...

Ja, det finns många fina ungdomar, det kan jag intyga. Synd nog skrivs och pratas det minst om dem. Varför inte skriva något positivt om dem. Det ska alltid vara negativt och eländes elände för att det ska komma på förstasidorna i tidningarna.

KB

Cicki sa...

KB: Precis. Det är bara de stökiga och bråkiga som hör talas om. Man borde skriva mer om hur fina de kan vara.

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Gissa om jag var tacksam för soffan var tung. Det finns väldigt mycket fin ungdom. Tyvärr är det de stökiga man hör talas om mest.

Anonym sa...

Världen är full av fina ungdomar.

Cicki sa...

Fyrabarnsmor: Visst finns det. Jag blir lika glad varje gång när jag möter det där fina.

Anonym sa...

Ja, det finns många härliga ungdomar! Det märker man ju inte minst när man har en hemma själv. Då lär man ju känna en hel drös och det finns ingen som jag inte tycker om. Det blir nog värre med tjejerna är jag rädd..
/June

Cicki sa...

June: Visst lär man känna sina barns vänner bra och blir imponerad över hur fina de kan vara.