torsdag 13 november 2008

Tygkaos

Blogginläggen är inte många just nu. Det känns inte speciellt meningsfullt att blogga om att jag syr varje dag eller att jag är trött och börjar gå på marginalerna. Upploppsklockan klämtar, på lördag är det exakt två veckor kvar till dagen M som i marknad.

Vill bara visa en bild på hur det ser ut i min syhörna just nu. Det är kaos som ni ser. Jag har en syhörna i sovrummet vilket egentligen inte är den optimala lösningen. Men det är den enda lösningen just nu. I förra lägenheten hade jag ett eget syrum. Ändå längtar jag inte tillbaka till den. Den lägenheten hade sambon och hans barn när vi träffades. Jag kände den aldrig som min. Men den här lägenheten är verkligen vår. Så småningom växer det kanske fram en bättre lösning på syhörna. Fram tills dess så kryssar vi oss fram till sängen.

När ni ser detta tygkaos ska ni veta att under sängen finns ytterligare tre plastlådor på hjul fulla med tyger och under sybordet står det en trådkorg med fyra trådbackar plus en pappkartong, även de fulla med tyger. Efter jul ska jag rensa ur och ge bort till andra tygbehövande som vännen U och vännen KB.
Uppdaterat: Jag kanske bör tillägga att så här ser det inte ut i vanliga fall. Min kropp orkar bara inte hålla på att lyfta fram och tillbaka lådor som annars står undanställda. Dessutom har jag ju fått en massa tyger de senaste dagarna.

13 kommentarer:

Lena sa...

Du ser ut att ha mycket att göra,men DU får inte glömma bort att vila,annars kommer du att sova hela julen.Lyssna på mig,jag vet.

Cicki sa...

Jag vet att du har rätt, Lena men jag vågar inte slappna av. Men jag ser till att jag får minst åtta timmars sömn för det är viktigt.

Camilla sa...

Hoppas det går bra på julmarknaden. Får man fråga var julmarknaden är? Jag misstänker att det är långt från mig, men annars skulle jag gärna göra ett besök.

Cicki sa...

Camilla: Det är rätt nervigt just nu eftersom det är första gången för mig. Jag vill ju egentligen inte berätta öppet på bloggen vart jag bor men jag kan ju säga så här få se om du kan räkna ut det själv. Om du tänker dig ca 16 mil från dig mot Stockholm. Vi har ett museiberg i stan där marknaden ska vara. Vill du veta exakt kan du maila mig. Mina mailadresser står i kanten till höger i bloggen.

Anonym sa...

Inte kan det bli kaos bland tyger. Organiserad röra vill jag kalla det.

Ha det gott i helgen!

Kram

KB

resan mot ljuset sa...

Du är verkligen flitig och produktiv. Men kom ihåg att vila och VÅGA stanna upp och känna efter. Det är en svår balansgång, jag vet. Du kommer vara med på julmarknaden och ha jättefina saker OCH du kommer känna dig lugn och tillfreds inombords. Så lyssna inåt vad du behöver och ta hjälp om det behövs. många kramar till dig

Cicki sa...

Tack KB och Resan. Just nu vågar jag inte stanna upp utan det gäller att försöka få ihop ett så stort sortiment som möjligt eftersom det är tre marknadsdagar som gäller. Jag får vila efteråt. Som tur är så brukar vi inte ha så stora arrangemang inför julen så jag kan vila då.

Anonym sa...

Ett tag funderade jag på varför jag hyr en lokal..Idag vet jag!
Jag håller på att lära mig att sy,men är i börja av min karriär.

Och jag vet nu varför man har en overlockmaskin....

Och att jag får gå hemifrån,
Du inpirerar mig, det här skingrar mina mörka tankar.

Fast jag håller med de andra. ANDAS! Kram

Cicki sa...

Viola: En egen lokal eller eget rum vore inte dumt. Jag har alltid önskat mig en overlock. Jag fick ingen (av mitt snåla ex) när barnen var små och jag verkligen behövde en sådan till deras kläder. Just nu känns det inte så viktigt längre men vi får väl se. Kul att jag kan inspirera någon....:-)

Spader Madame sa...

Du äger Cicki! Jag skulle också komma om jag var i närheten, men det förstår du väl redan?!? KRAM!!

Cicki sa...

Spader: Visst vet jag det....:-)

Anonym sa...

Jag trodde overlocka var ett måste.
Hmm
Jaja, jag harvar vidare då;-)
Kul är det att barnen gillar att sy.
Sonens tålamod är förvånasvärt bra när vi skapar med ett häftigt tyg.
Just nu (tror jag) att han syr ett örngott,med dödskallar.

Kram

Cicki sa...

Viola: Det beror på vad man syr och i vilket material. Syr man i trikå eller andra töjbara material är overlock det bästa att använda.