lördag 23 augusti 2008

Senil?

Äldsta bonussonen kommer hit på middag imorgon. Vi ska ge honom en försenad 30-årspresent. Han är vegetarian, så idag håller jag på att koka svarta bönor. Jag satte på dem på högsta värmen och skulle göra något annat medan de kokade upp. Sedan hade jag glömt bort allt som rörde bönkok!!!

Jag kom på det igen, i grevens tid. Allt vatten var bortkokat, men det hade inte kommit ner till torrkokning. Tack och lov. Ibland skrämmer jag mig själv med att göra såna här tokerier. Det är tur att jag vet att jag har minnesproblem och koncentrationssvårigheter på grund av fibro och värk. Annars skulle man kunna börja undra vad som är på gång.

7 kommentarer:

S... sa...

Trist att du inte mår så bra. Hoppas det blir bättre snart.

Jag vill bara säga att trots att jag "bara" är 35 händer sånt här mig OFTA!

Anonym sa...

Precis som ovanstående talare så kan jag bara konstatera att sånt här händer även mej trots att jag bara är 36 och inte lider av värk... Ibland blir man nästan lite rädd för sej själv för att man är glömsk och gör tokigheter. Jag skyller på att jag har lite för mycket att hålla reda på som småbarnsmamma - nån slags ursäkt måste man ju ha :-).
Tur att du hann rädda bönorna i alla fall :-).

Cicki sa...

S: Jag ska väl inte klaga så mycket egentligen. Jag har mått ovanligt bra hela det här året. Så det är väl det som gör bakslaget extra tungt. Men jag kommer tillbaka....:-)

Annika: Ska jag vara ärligt så har jag nog varit glömsk sedan 25års ålder så det är väl inte konstigt att det är som det är....:-)

Lena sa...

Det är tur att turen är med,för annars vore oturen framme

Cicki sa...

Så sant som det är sagt, Lena.....:-)

Klimakteriehäxan sa...

Har åtminstone tillfälligt fått en vegetarian i familjen - och gjort succé med vegetarisk lasagne (alla åt samma) - kan det vara ett tips? fast svarta bönor är gott!

Cicki sa...

K-Häxan: Ja, tack det vill jag gärna ha. Om du har lust så kan du ju maila det till mig. Idag blir det en varm sallad med quinoa som bas med bönor, champinjoner, squash, färsk lök, soltorkade tomater, mangold och lite örter. Det är inte heller dumt.