tisdag 15 juli 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av June på Syblogg. Jag har gjort någon liknande utmaning tidigare så det är möjligt att det blir en del upprepningar.



Först tar vi reglerna!
Svara på alla frågor. Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. Be dem läsa din. Låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
1. Naturligtvis det jag gör mest varje dag, att sy. Ska sy klart en necessär.



2. Stryka ett sprättat gardintyg.


3. Sprätta mer gardintyger som kan återanvändas till foder och annat.



4. Hinner jag ska jag börja på en solhatt.



5. Titta på Allsång på Skansen och Morden i Midsomer.



Vad gjorde du för 10 år sedan?

Det vet jag precis vad jag gjorde. Jag och min medförfattare skrev för fulla muggar på det sista av vår bok. Vi redigerade, redigerade och redigerade om och om igen tills vi var nöjda. En solig sommardag i juli satt jag på Skeppsbron och åt en lunchsmörgås tillsammans med vår förläggare och överlämnade vårt manus. Jag gjorde det ensam eftersom min skrivarkompis var på semester. Senare på året släpptes vår baby (boken) ut på grönbete. Vi fick fina recensioner vilket var en lycka.


När jag inte skrev så åkte jag runt och höll kurser och föreläsningar. Det var ett hektiskt men vansinnigt roligt år.



Ställen du bott på!


Under hela min uppväxt flackade vi land och rike runt på grund av min pappas oro i kroppen. Det var inte speciellt roligt och mina skolbetyg tog stryk av detta.


Jag är född i Uppsala och hamnade som artonåring i Sundsvall. Då blev jag helt övertygad om att jag varit norrlänning i ett tidigare liv för det kändes som att jag kommit hem. Jag räknar mig fortfarande som norrlänning även om jag inte bor där nu.


Som vuxen har det även blivit en del flyttande på grund av min fd mans studier och arbete. Vi möttes i Sundsvall men flyttade ganska snart till Stockholm. När sonen föddes köpte vi hus i Åkersberga. När sonen var fem och dottern två flyttade vi tillbaka till Sundsvall. Vi köpte hus i Matfors som ligger två mil väster om Sundsvall. Där bodde jag i elva år vilket det är det längsta jag någonsin bott på ett ställe. Vid skilsmässan återvände jag till Stockholmstrakten. Det var mest lämpligt för mig ur jobbhänseende. Numera bor jag på åttonde våningen i ett gult höghus och här vill jag vara kvar.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär/miljardär!


Det här vet jag att jag skrivit om tidigare.


Jag skulle se till att mina och sambons barn hade en tryggad framtid.


Jag skulle köpa ett hus på Sicilien där jag och sambon kunde bo under vinterhalvåret. Det skulle vara ett stort hus så våra barn och vänner kunde komma och bo när de ville hos oss och stanna så länge som de ville.


Jag skulle även se till att vi hade en sommarbostad hemma i Sverige dit vi alltid kunde återvända när vi ville.


Jag skulle resa till alla mina önskeresmål, Rom, Egypten, Irland, Skottland, Mexico och en massa andra ställen.


Nu kommer jag inte på något mer konkret. Men blir man miljardär så finns ju möjligheterna att göra hur mycket som helst. Pengar i mängd innebär friheten att göra vad man vill. Jo, en sak till som jag kommer på, det är att köpa den där önskegitarren som sambon drömmer om. Jag kommer inte på vad den heter men det är ett riktigt samlarobjekt. Gitarrer att spela på har han redan en uppsjö av.


Nu utmanar jag: Bim på Sjöbacka, En Mölnbobo, Trebarnsmamman och Pärlmudden

7 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig läsning!!
/June

Anonym sa...

Jag har gjort min tolkning på utmaningen :)

Hoppas du snart får tillbaka symaskinen!

Cicki sa...

Karolina: Jag såg det. Jag får hämta redan maskinen idag.

Cicki sa...

Vad blev det där för konstig svenska. Det ska naturligtvis stå: "Jag får hämta maskinen redan idag." Så det kan bli.

Anonym sa...

Jag har också gjort den förut så jag svarar här istället för på bloggen :-)

På min att göra lista idag finns faktiskt för tillfället ingenting, om vi får främmande ikväll så skall jag hacka lite sallad, göra en fetaoströra, sen får jag väl mata Melvin men i övrigt behöver jag bara vara trevlig :-)

För 10 år sen alltså 1998 så föddes mitt brorsbarn, världens sötaste tjej, det var ett år av lycka men även stor sorg då hon hade en dödlig sjukdom. Kommer inte ihåg så mycket annat.

Jag har bott i Mölnbo och i Södertälje samt att jag skulle bott 1 år i Spanien men jag stod ut i typ 2 veckor, de hade lovat guld och gröna skogar men det var precis tvärtom.

Om jag hade massa pengar skulle jag

1. Se till att närmaste familjen och Nickes familj blev skuldfria

2. Skaffa hus (bygga själv vore ultimat)

3. Ta tjänstledigt

4. Resa

5. Utbilda mig i något som är kul och leva livet tills jag ev känner att jag vill jobba igen.

Finns ännu mer saker man skulle göra men det här var ett urval.

Pärlmudden sa...

Jag lovar att anta utmaningen, men inte idag. Har en fruktansvärd huvudvärk, så det får vänta lite. Nu ska jag ladda in en talbok i mobilen o lägga mig i soffan o lyssna!
Ha det bra!
Kram Ann-Louise

Cicki sa...

Hoppas huvudvärken släpper.