torsdag 8 oktober 2015

Plattbaggar och puzzliga lunchväskor

Här har vi det skojigt värre. Vi har fått in plattbaggar i skafferiet. Inte speciellt kul, kan jag ju berätta. Om man läser på Anticimex sida så är plattbaggar några fulingar som förökar sig snabbt. Det märker vi. Så vi torkar hyllor, dammsuger, sprayar med Radar, torkar hyllor, dammsuger och sprayar med Radar. Allt enligt Anticimex goda råd. Så där håller vi på. Dessutom har vi frysarna fyllda med torrvaror. Det är för att de små jäklarna ska frysa ihjäl och dö så de inte kan föröka sig. Men för säkerhets skull kastar vi sedan torrvarorna ändå. Men nu med förfrysta plattbaggar. Grymt, sa grisen. Vi är helt inställda på att vinna detta krig. Annars får väl Anticimex komma och hjälpa oss.
Plattbaggar

"Många av oss ger allt som kryper i speceriskåpet namnet ”mjölbaggar”, men det finns varianter. En annan skalbaggsfamilj som också har specialiserat sig på mjölprodukter är nämligen familjen Plattbaggar.
Det är främst sågtandad plattbagge som funnit vägen till våra hem. Till skillnad från mjölbaggarna så luktar inte plattbaggarna. Dessutom är de mindre och blir många på kort tid. Plattbaggarna trivs bäst och förökar sig snabbast om värmen i huset är hög. Om temperaturen där honan lagt äggen är lite högre än normal rumstemperatur så kan det ”myllra” av skalbaggar i skåpen, exempelvis hårt bröd i skåpet över kylen."


Jag har också roat mig med att sy lite nya lunchväskor. De hittar du på hemsidan5 kommentarer:

Mona sa...

Usch,hade invasion av mjölbaggar en gång,vidrigt.Efter det städar jag köket två ggr per år och går igenom allt.Har mjöl,kakao o liknande i glasburkar. En varm vecka i Maj när vi var bortresta exploderade en gammal hundmatssäck av larver som sen blev mjölbaggar.När vi kom hem kröp äckliga larver i hela lägenheten.Det som gällde då var Anticimex.
Men det tog ett par veckor att bli av med eländet men det var så vidrigt så vi orkade inte bo kvar. Du verkar inte ha fått den omfattningen tur nog.

Smycka sa...

Hoppas att ni blir av med plattbaggarna! Jättefina lunchväskor! Kram Ulrica

Cicki sa...

Mona: Jag har också varit med och sanerat mjölbaggar och de är äckliga. De här ger inte samma äckeleffekt men det håller oss igång. Hittade några på mattan under köksbordet så imorgon blir det grovtvättstugan och mattvätt. Jag är jäkligt trött på det här nu.

Klimakteriehäxan sa...

Usch, plattbaggar har jag inte träffat. Än. Det är hemskt när man får in kryp i huset. Hade en gång en tovad ullhatt som plötsligt rörde sig när jag tog ner den från hyllan ... HU!!!!

tant Hannele sa...

(när vi fick nån flygande sak, hade vi allt i plastpåsar så att de inte skulle hitta näring nånstans)